Færges fremtid besluttes til august

Færges fremtid besluttes til august
Udvalget for Plan og Teknik Frederikssund Kommune arbejder videre med planerne om at anskaffe en helt ny dieselelektrisk færge, der skal erstatte den eksisterende Columbus. Foto: Kenneth Jensen

Columbus sejler videre, men bliver måske erstattet af ny færge.

Af journalist Tomas Skov

KULHUSE: Udvalget for Plan og Teknik i Frederikssund Kommune har valgt at arbejde videre med planerne om at anskaffe en helt ny dieselelektrisk færge, der skal erstatte den eksisterende Columbus. Endnu er intet endeligt besluttet, men udvalget valgte i denne omgang at bede administrationen om at belyse mulighederne og økonomien yderligere, hvorefter sagen atter skal præsenteres til august.

– Alle må kunne se, at det er en ren vindersituation for både Frederikssund og Halsnæs kommuner at få en helt ny færge; en færge som tilmed ret let kan omstilles til ren eldrift om nogle år – og hvis det så kan ske uden at belaste hverken anlægs- eller driftsbudget i Frederikssund Kommune, så bliver det ikke bedre, siger en glad Kenneth Jensen (A), der er en del af styregruppen ‘Bevar overfarten Kulhuse-Sølager’.

I budget til september
Samme styregruppe havde op til udvalgsmødet præsenteret en forholdsvis simpel beregning af økonomien, som viser, at indkøb af en ny færge hænger sammen uden større udgifter for kommunen end i dag.

– Den er selvfølgelig behæftet med en vis usikkerhed, men baseret på kommunens egne tal i de snart mange sager, notater og svar, som er givet det sidste halvandet års tid, fortsætter Kenneth Jensen.

Administrationen arbejder nu videre med at beskrive mulighederne og økonomien mere præcist. Efter en udvalgsdrøftelse i august kan beslutningen i bedste fald blive en del af budgetforhandlingerne i september. Columbus skal holdes sejlende i mindst fire år endnu, da en eventuel ny færge ikke være bygget og indsat i drift på overfarten forinden.

– Derfor valgte vi i udvalget også at sende opgaven som entreprenør/forpagter i EU-udbud på samme vilkår, som gælder i dag, så vi forhåbentlig har det på plads til næste års sejlsæson, siger Kenneth Jensen.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »