Et stærkt samarbejde

Et stærkt samarbejde
Foto: Steen Westh

SKIBBY: I den sydlige del af Bymidten pågår der pt. belægningsarbejder, som er resultatet af et stædigt samarbejde mellem Netto, Frederikssund Kommune og Skibby Aktive (som tovholder).

I mere end tre år har Skibby Aktive forsøgt at få lavet en helhedsløsning, som binder Skibby Hovedgade med bager, kino og spisesteder sammen med den sydlige del af Bymidten, fortæller tovholder Bjarne Nielsen.

– Det virkede umuligt, fordi det beplantede område med buske og ikke vedligeholdt græs, var et “ingenmandsland” med mange na-
boer.

Så kom Netto med et nyt koncept, og så skulle der udarbejdes ny lokalplan.

– Det gav muligheder, som dog ikke rakte til Hovedgaden. Netto fik den flotte butik opført og indviet, men desværre havde Netto ikke set, at de ejede de grimme betonkummer lige uden  for hovedindgangen.

– Det medførte flere bilskader i åbningsugen. Det gav ikke glade kunder.

Lokale håndværkere
Så lykkedes det Skibby Aktive at overbevise ledelsen hos Netto om, at det var en udfordring, der skulle løses hurtigt. 

Frederikssund Kommune, som ejer naboarealet, var med på at lave en helhedsplan og ved Skibby Aktives medvirken og en beskeden betaling kom hele området med, fortæller Bjarne Nielsen.

– Nu er løsningen næsten færdig. Der mangler stadig finansiering til nye større affaldscontainere, som endog synes mindre. De store træer med hvileplads på Nettos areal og lidt mere beplantning hist og her kommer inden foråret. 

– Helheden er løst hurtigt og rationelt, fordi Netto accepterede en hurtig udførelse af lokale håndværkere.

Skibby Aktive for Fjordlandet, som også arbejder meget med det grønne, fejrer resultatet med et juletræ på pladen, hvor “Torvet” har sponseret lys. 

– Det er flot. Skibby Aktive er stolte over det synlige resultat af et stærkt samarbejde.

Andre artikler fra denne uge