Et lille skridt for danskerne, men et kæmpe skridt for nordsjællænderne…..

Et lille skridt for danskerne, men et kæmpe skridt for nordsjællænderne…..

Af Michael Tøgersen
byrådsmedlem og formand
for Frederikssund Erhverv
 


Vælgerbedrag? 7 dage før folketingsvalget var der panelmøde i Sillebroen. Man kunne høre Socialdemokratiets Rasmus Stoklund og de Radikales Martin Lidegaard gå til valg på ”ja til Frederikssundsmotorvejen”. Det giver jo stemmer. 

Nu er de valgt; løfterne glemt. Den socialdemokratiske transportminister fra Sønderjylland har umiddelbart slettet alle projekter. 

Det er ekstremt foruroligende, at der nu tales om at indbetale 15 milliarder kroner til den slunkne Togfond, som skal finansiere gennemkørende højhastighedstoge fra København til Ålborg og efterlade sjællænderne tilbage på perronen.

For disse penge kan vi bygge fem Frederikssundsmotorveje. Togfonden skulle have haft kr. 28 mia. Der er kun 13 mia. For disse 13 mia. kan vi bygge fire Frederikssundsmotorveje, som er beregnet til at være Danmarks måske mest rentable stykke infrastruktur. 

For mange borgere i Frederikssund Kommune er toget ikke et alternativ, fordi man enten bruger sin bil i embedsmedfør, eller fordi man skal skifte mange gange osv.

Vi har i årevis dagligt holdt stille i kilometer lange køer på den gamle bumlevej. Det koster samfundet milliarder i manglende produktivitet.

Man får stress, fordi man holder stille og ikke når frem i tide. Man sidder i sin bil og bliver gammel (og sur). Det reducerer mobiliteten og fleksibiliteten på arbejdsmarkedet og reelt også arbejdsudbuddet, som vi er så knap på, for man vælger at arbejde mindre, mens man vil være mere fleksibel, hvis man kunne sætte sig i sin bil og transportere sig hurtigt mellem job og hjem. 

Om kort tid skal vi oven i købet betale for at køre ind over den nye bro for at komme ud på den gamle bumlevej. Det er helt til grin. 

For Frederikssund Kommunes virksomheder er motorvejen altafgørende, for de skal have transporteret deres varer, og deres medarbejdere skal kunne komme let til og fra arbejde, ellers bliver vi fremtidens tabere om arbejdspladserne, hvor alle skatterne og velfærden kommer fra. 

Den motorvej betyder ubeskrivelig meget for os alle, så det er lige nu, vi skal have alle borgere i Frederikssund Kommune, herunder vores eget allerede fokuserede folketingsmedlem, Hans Andersen, til at reagere højt og tydeligt, så vi forhåbentlig kan nå at påvirke i stedet for bare at sidde tilbagelænet og håbe, for så går infrastrukturen som sædvanlig til Jylland og toge, som kan transportere os med lynets hast fra Kbh. til Ålborg. Det vil være en national skandale. 

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »