Entreprenør valgt til ombygning af Willumsen

Entreprenør valgt til ombygning af Willumsen
Hver torsdag mødes Ældre Sagens hold ”Gå med de grå” i Jægerspris for at gå rundt i skoven ved Jægerspris Slot. Undervejs foretager deltagerne forskellige øvelser, som instruktør Susanne Ovesen, finder på. Og som hvert år kørte et stort hold damer den 22. maj i bus til Hillerød, hvor Lady Walk fandt sted. Man kunne gå 3, 5 eller 12 km. I år var der 46 deltagere, og ”Gå med de grå” fik 2. præmien som næststørste hold, fortæller Esther Teilmann. Foto: Sverre Teilmann

FREDERIKSSUND: Frederikssund Kommune har gennemført et totalentreprenørudbud blandt fire prækvalificerede virksomheder. Og det blev entreprenørfirmaet Jakon A/S, der vandt opgaven sammen med EKJ Rådgivende Ingeniører A/S som støttende enhed.

– Jeg er meget tilfreds med, at vi – selv i en periode med høj inflation – kan få tilbud, der kan holdes inden for vores økonomi. Der er valgt et meget kvalificeret bud, som holder sig inden for prisen. Det har stor betydning for projektet, da det blandt andet er finansieret ved tilsagn om økonomisk støtte fra en række fonde, fortæller formanden for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen (LA).

Flere fonde støtter

Det forestående renoveringsprojekt forventes at ville koste cirka 77 millioner kroner.

Det finansieres dels af fire fondsdonationer på i alt 36,5 millioner kroner, og dels har Byrådet i Frederikssund Kommune givet en kommunal finansiering på 41,2 millioner kroner.

De fire fonde er:

A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Louis-Hansens Fond samt VILLUM Fonden.

Fondene har hver især givet støtte til forskellige dele af ombygningsprojektet.

Store forandringer

Ombygningen af Willumsens Museum handler dels om at skabe bedre forhold for de besøgende på museet og om at skabe de helt rigtige forhold til opbevaring af museets mange værker.

En vigtig del af den kommende renovering er derfor et nyt og moderne ventilationssystem og sikringsforhold, der sikrer de rette forhold at opbevare værkerne i.

Bedre sikkerheds- og klimaforhold vil også give museet mulighed for at låne værker fra store internationale museer til udstillinger i højere grad end i dag.

Kommende museumsgæster vil blandt andet kunne glæde sig over en optimering af museets publikumsfaciliteter, der inkluderer en ny hovedindgang, billetområde og butik.

Museet vil også få køkken og restaurant, så gæster kan kombinere deres museumsoplevelse med spisning.

Endelig vil et udvidet værksted til museets populære billedskole give plads til flere hold og deltagere og give langt bedre forhold til kreative aktiviteter for dagtilbud, skoler og andre interesserede, der besøger museet.

Det videre forløb

Totalentreprenøren Jakon A/S fik officielt tildelt opgaven tirsdag den 23. maj, og herefter skal entreprenøren projektere selve ombygningen, så Byrådet kan godkende den forventeligt i december 2023.

Herefter kan byggeriet sættes i gang.

Under udførelsen af byggeriet vil museet været lukket for publikum og ventes at genåbne i andet halvår af 2025.

J.F. Willumsen

Jens Ferdinand Willumsen var en dansk maler, billedhugger, grafiker, fotograf, keramiker og arkitekt. J.F. Willumsen skabte inden for alle disse områder betydningsfulde værker.

Hans aktive kunstnerliv strækker sig over mere end 70 år, og han har efterladt sig en særdeles omfattende produktion, hvoraf en stor del kan ses på museet på Jenriksvej 4 i Frederikssund.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »