Endnu en alvorlig hændelse med klapbroen

Endnu en alvorlig hændelse med klapbroen
Foto: Steen Westh

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Siden 2020 har Kronprins Frederiks Bro været fjernstyret – først fra et trafiktårn i København og siden februar i år via en skærm i Aalborg.

Inden for en måned har der været to meget uheldige hændelser. Først åbnede broen uden varsel og skabte kaotiske situationer for både cyklister og biler.

Senest lukkede broklappen ved en fejl ned få meter fra en sejler, der var ved at passere gennem de åbne broklapper, fortæller TV2 Lorry.

Vejdirektoratet, som har driftsansvaret for broen, bekræfter overfor TV 2 Lorry, at broen klappede ned – og at fejlen skete, fordi en brovagt blev blændet af solen. Brovagten overså båden i et lysindfald fra vandet.

Den ”uheldige hændelse” er blevet taget alvorligt i Vejdirektoratet, og brovagter har været fysisk til stede i det gule brohus i Frederikssund, for at undersøge kameraerne, fortæller TV2 Lorry.

Den tidligere hændelse fra den 23. august, hvor broen gik op uden varsel, har udløst en gennemgang af systemet og tilføjelse af nogle yderligere sikkerhedsforanstaltninger.

Ifølge Vejdirektoratet har det ikke indflydelse på sikkerheden, hvor brovagten sidder:

Folketingsmedlem og medlem af kommunalbestyrelsen i Frederikssund Kommune, Hans Andersen (V), vil have transportminister Trine Bramsen (S) til at gå ind i sagen og sikre, at der ikke opstår åbninger og lukninger af broklappen pludselig og uden varsel.

Frederikssund Kommune

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »