En ladcykel med flere generationer

0

SKIBBY: For 25 år siden tog fotograf Steen Westh et foto af Bent Ørnfeld, der kørte rundt på en ladcykel med sine tre børnebørn; Regitze og tvillingesøstrene Josefine og Katrine. Ladcyklen havde han fået foræret af Hans Martin Madsen, dengang Meny hed Favør – mod at køre rundt og reklamere for butikken. 

Sidste år fyldte Bent Ørnfeld 80 år. Men på det tidspunkt havde coronaen strammet grebet om landet, og det var umuligt at tage et matchende foto af fødse-
laren,  nu med endnu en generation på cyklen.

Det blev der rådet bod på i weekenden, hvor familien stillede op ved den samme cykel – med sidste skud på Ørnfeld-stammen; Marcelo på to år på ladet.

Fodbold har fyldt en del
Bent Ørnfeld, der er født i Onsved, har altid haft fodboldfeber; allerede som 14-årig debuterede han som seniormålmand for Dalby IF. 

Efter at have stået på mål for blandt andet FIK, Frederikssund IK, fortsatte han i starten af 60’erne som målmand for B1901 i Nykøbing Falster. 

Bent Ørnfeld nåede at spille tæt på 200 kampe i landets bedste række. Blandt andet sammen med den senere landstræner Morten Olsen. Han opnåede også at være med i landsholdtruppen, da Danmark i midten af 60’erne slog Finland. 

– Jeg endte med at blive  dernede i 11 år. Det var også der, jeg traf min kone. Jeg rejste alene derned, og vi kom fire hjem; min kone og jeg og vores to sønner, siger han.

I 1974 blev 33-årige Bent Ørnfeld, der sammen med familien var flyttet til Skibby, præsenteret som 1-holdstræner i FIK, der på daværende tidspunkt spillede i serie 2. Året efter rykkede FIK i 1975 op i serie 1.

Bent Ørnfeld har også været træner i Jægerspris, Dalby og Frederiksværk. Han  sluttede sin trænergerning i Femhøj, hvor han af og til – som 71-årig – blev brugt som målmand. 

Selv om Bent Ørnfeld er tæt på 81 år, har han ikke sluppet fodbolden helt. En gang om ugen opvarmer han et FIK oldboy-hold.

– Mange af dem er spillere, jeg tidligere har trænet i Femhøj, fortæller han.

Ladcyklen er den samme, og de tre børnebørn er stadig med på fotoet. Tv. Josefine og th. Katrine. Regitze (i midten) har gjort Bent Ørnfeld til oldefar. Så nu er det Marcelo på to år, der indtager hæderspladsen på cyklen.
Ladcyklen er den samme, og de tre børnebørn er stadig med på fotoet. Tv. Josefine og th. Katrine. Regitze (i midten) har gjort Bent Ørnfeld til oldefar. Så nu er det Marcelo på to år, der indtager hæderspladsen på cyklen.
Det 25 år gamle foto, hvor Bent Ørnfeld kører rundt på sin ladcykel med sine tre børnebørn, bagerst Regitze forrest tvillingerne Josefine og Katrine. 
Foto: Steen Westh
Det 25 år gamle foto, hvor Bent Ørnfeld kører rundt på sin ladcykel med sine tre børnebørn, bagerst Regitze forrest tvillingerne Josefine og Katrine. Foto: Steen Westh
Deltag i debatten
Share.

About Author