Ekstraordinært tilskud til ROMU

Ekstraordinært tilskud til ROMU
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ROMU, der blandt andet omfatter Frederikssund Museum, har fået et ekstraordinært driftstilskud i forbindelse med et direktørskifte. 

Af Conny Probst

KULTUR: I marts godkendte fritidsudvalget, at museumskoncernen ROMU, der omfatter Roskilde Museum, Lejre Museum, Frederikssund Museum, Ragnarock, Lützhøfts Købmandsgård, Håndværksmuseet, Sankt Laurentius, Domkirkemuseet, Tadre Mølle og Gl. Kongsgård, fik et ekstraordinært tilskud på 162.000 kroner i forbindelse med ansættelse af en ny direktør.
Samtidig udtrykte udvalget ”undren over manglende rettidighed i forhold til henlæggelser til kendte udgifter fra ROMUs side”.
Tilsagnet blev givet under forudsætning af, at ROMU’s bestyrelse og ledelse ved årsafslutningen ikke kunne finde beløbet inden for egen ramme.
Efterfølgende har ROMU fremsendt deres årsregnskab for 2017. I regnskabet indgår ekstraordinære tilskud fra de tre samdriftskommuner til finansiering af direktørskiftet; henholdsvis 162.000 kroner fra Frederikssund Kommune, 95.000 kroner fra Lejre Kommune og 693.000 kroner fra Roskilde Kommune.
I alt 950.000 kroner i forbindelse med rekruttering samt optjent lønudgift til den afgående direktør.
Resultatet af driften i 2017 blev et overskud på 10.095,70 kroner.
På baggrund af fritidsudvalgets beslutning tidligere beslutning om af afvente ROMU’s årsregnskab, har administrationen endnu ikke udbetalt de 162.000 kroner.
På det seneste møde i udvalget besluttede man at finde de 162.000 kroner inden for fritidsudvalgets ramme – men anbefalede samtidig ROMU, at det blev modregnet i Frederikssund Kommunes driftsbidrag i 2019.
Foto: Museumskoncernen ROMU

Andre artikler fra denne uge