Efterårsture med Hornsherreds NATURekspres

0

Hornsherreds NATURekspres kører ud i det smukke efterår i september og oktober. 

HORNSHERRED: Hornsherreds NATURekspres, der siden juli har kørt lokale såvel som turister rundt i fjordlandet, har – når sæsonen slutter i uge 42 – haft 1.250 mennesker om bord. 

De har oplevet naturen, hørt historier om området og blevet transporteret fra én attraktion til en anden. Med naturekspressen har Hornsherred fået den attraktion, der på samme tid kan vise og forbinde områdets vidunderlige steder. 

Ni landmænd, lokalkendte guider, en koordinator og en velfungerende administration står på frivillig basis bag det store arbejde med at drive Skibby Aktive for Fjordlandets initiativ. 

– Jeg er stået af mejetærskeren og har efterladt den på marken to gange for at køre en tur, fortæller Jørgen Knudsen med et tydeligt smil. 

Han er én af de frivillige chauffører. 

– Det er aldrig sket før. Men det har givet mig noget. Ikke kun fordi jeg kører i en god sags tjeneste, men fordi det er sjovt at komme ud og vise vores skønne natur. 

– Selv mange af de lokale kender ikke området særlig godt og slet ikke de gemte steder. 

– Jeg har også haft grupper fra Frederikssund, der har bedt om at få en oplevelse. De drømte ikke om, at der var sådan en natur her i Hornsherred. 

– Nogle af de andre chauffører har kørt med børn fra sfo´er i sommerferien og har fortalt mig, at det har været nogle rigtig sjove ture. Det er børn, der måske ikke oplever så meget i ferierne. At de kan komme på ture, går vi meget op i, slutter Jørgen Knudsen. 

Voksenture
Lørdag den 26. september var der oplevelsestur til Orø, hvor deltagerne blev  guidet Nielsen rundt på hele øen og fik fortalt vidt og bredt om Orøs historie. Turen blev afsluttet med kaffe og kage på Café Solglimt, Orø Strandcamping.

Søndag den 4. oktober er der efterårstur til Østskoven i Hornsherred. Poul Mortensen, der kender området ind og ud, fortæller om området mens NATURekspressen kører forbi den smukke Selsø Møllekrog og Selsø Kirke til Østskoven i efterårsfarver og Østby Havn. På vejen hjem passerer NATUR-ekspressen Skuldelev Ås, der er en af Danmarks mest velbevarede åse. 

Efterårsferie for børn
I samarbejde med Egholm Slot og Svanholm Storkollektiv tilbyder foreningen to ture i efterårsferien for børnefamilier med børn i alderen 5-11 år. 

Tirsdag den 13. oktober kører NATURekspressen til området ved det smukke Egholm Slot, hvor Rikke Falck, der bor på slottet, fortæller om stedet. 

Torsdag den 15. oktober kører ekspressen gennem Svanholmskoven til Hornsherreds højeste punkt, Julianehøj, hvorefter der er besøg på Svanholm med mulighed for at klappe en ged, skære et græskar i den gamle kostald og købe kaffe, is eller mad i caféen.

Billetter købes via www.naturekspres.dk. Spørgsmål vedrørende turene kan stilles til info@skibbyaktive.dk 

Syv af NATURekspressens chauffører, Fra venstre Morten Alfastsen, Jørgen Andersen, Børge Olsen, Jørgen Knudsen, Jørgen Nielsen, Gunnar Johansen, Kurt Jensen. Foto Bjarne Nielsen
Syv af NATURekspressens chauffører, Fra venstre Morten Alfastsen, Jørgen Andersen, Børge Olsen, Jørgen Knudsen, Jørgen Nielsen, Gunnar Johansen, Kurt Jensen. Foto Bjarne Nielsen
Deltag i debatten
Share.

About Author