Det sidste segment til broen er støbt

Det sidste segment til broen er støbt

Nu er alle 492 segmenter til brodækket på
Kronprinsesse Marys Bro støbt. 

FREDERIKSSUND KOMMUNE: 492. Så mange segmenter er der støbt til brodækket på Kronprinsesse Marys Bro. Nu er det allersidste segment støbt i Stettin i Polen, og den sidste sending segmenter forlader snart Polen med kurs mod Frederikssund. 

Det er den sidste af i alt 44 sejlture, der startede i marts 2018.

– Det er en kæmpe milepæl, vi nu kan sætte flueben ved. I lidt over et år er de store segmenter blevet støbt og sejlet fra Polen til Frederiksværk. Herfra har en speciallastbil kørt segmenterne til byggepladsen et segment ad gangen. Så vi ender altså med at have foretaget turen 492 gange. Inden længe er det et afsluttet kapitel i byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro, fortæller projektchef Henrik Vincentsen.

De sidste segmenter ankommer efter planen til Frederiksværk i midten af marts. Så man kan stadigvæk nå at se de 100 tons tunge segmenter blive fragtet fra Frederiksværk til Frederikssund. 

Omkring påske
På byggepladsen er segmenter klar til montage, men monteringen af segmenterne nærmer sig ligeledes sin afslutning.

– Siden marts 2018 har vi monteret brodækket, og nu efter cirka et års arbejde når brodækket næsten hele vejen over Roskilde Fjord. Faktisk forventer vi at kunne montere det sidste segment omkring påske. Så har vi en bro, der forbinder Hornsherred og Frederikssund, fortæller Henrik Vincentsen.

Når broen er landfast, mangler der endnu en del arbejder på brodækket. 

Der skal udlægges fugtisolering og asfalt, og vejudstyr som autoværn, rækværker og støjskærm skal monteres, inden den nye motortrafikvej er klar til trafik.

Kronprinsesse Marys Bro åbner inden årets udgang.

På www.fjordforbindelsen.dk kan man se en kort film om støbning af segmenter og rejsen til Danmark.


Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »