Konfirmander skal spise melorme

Konfirmander skal spise melorme

KIRKE HYLLINGE: De næste 14 dage vil 10.000 konfirmander, gymnasieelever, skoleelever, spejdere og FDF’ere landet over få besøg af frivillige fra Folkekirkens Nødhjælps Karavane, som alle har boet 6 til 10 uger med verdens fattigste. 

Det gælder også de kommende konfirmander i Kirke Hyllinge. Under besøget skal konfirmanderne blandt andet smage stegte melorme og knækbrød lavet med melormemel. 

Jonas Holdgaard Hundebøll, projektansvarlig på Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling fortæller: 

– Konfirmanderne skal smage melorme fordi de er en af de fødevarer, som vi formentlig skal spise meget mere af i fremtiden. Melorme er både rige på protein og udleder minimalt CO2 sammenlignet med oksekød. – Insektopdræt er også en af de måder, vi laver nødhjælp på. I flygtningelejre lærer man eksempelvis at opdrætte fårekyllinger, da fårekyllinger kræver meget lidt plads og meget lidt vand i forhold til den mængde protein og mad, som de repræsenterer.  

Formålet er at give danske unge et indblik i livet som ung i verdens fattigste lande, og samtidig fortælle om de klimaforandringer, som rammer os alle sammen. Men som rammer særligt stærkt i verdens fattigste lande. 

Karavanen kører som en optakt til Folkekirkens Nødhjælps indsamling, som finder sted søndag den 10. marts. 

Folkekirkens Nødhjælp håber på, at så mange som muligt af de mere end 10.000 konfirmander tager deres venner, forældre og søskende i hånden og melder sig til at samle ind til Folkekirkens Nødhjælps indsamling på blivindsamler.dk 

Takket være konfirmanderne bliver der hvert år samlet op til to millioner kroner ekstra ind til verdens fattigste. 

Andre artikler fra denne uge