Det giver god motion

Det giver god motion

Af Arne Torstensen, Skibby 

Som omdeler af den ugentlige lokalavis og reklamer på rute 542: Landerslev og rute 508: Tørslev Hage vil jeg gerne fortælle lidt om, hvorfor og hvordan jeg oplever det at være omdeler: Jeg vil godt vil sige et par positive ord i den daglige tale om emnet.

Jeg har min egen lille virksomhed, som ikke helt giver nok i kassen til helt, at jeg synes, at livet er rigtig sjovt. Og så synes flere af mine ”gode” venner, at jeg trængte  til lidt motion. Jeg nærmer mig de 60 år og gider ikke gå i motionscenter- Det har jeg gjort for mange år siden, da det var sjovt. 

Nu kan jeg både tjene en skilling samt få gået de cirka 10.000 skridt to gange om ugen. Fantastisk, to fluer med et smæk

Det tog noget tid, før at jeg endelig fik ringet til FK Distribution og fik min første rute 542: Landerslev. Det gik godt. Jeg lærte hurtigt ruten at kende, blandt andet fordi det hele står både på en liste samt på hvert enkelt bundt reklamer som de forskellige husnumre skal modtage. Lokalaviserne skal alle modtage.

Jeg får det hele mandag nat og samler så de to lokalaviser næste morgen og kører ud med det hele tirsdag og slutter senest onsdag aften klokken 19. Det samme gælder torsdags- og fredagsudgivelsen.

Derfor udvidede jeg med rute 508: Tørslev Hage. Ruten er speciel, fordi den går rundt om vores allesammens dejlige nye bro – og så fordi jeg så er tæt på lillebrors sommerhus, som jeg lige kan kigge til.  

Jeg er glad for den motion, jeg får, men også for med mødet med de mennesker, som bor på adresserne.

De kommer ud og tager imod aviserne og siger ”tak fordi du er stabil”, og ”vi elsker vores lokalavis”. Det  gør sgu en glad. 

I sommers, da det var rigtig varmt, var der dejlige mennesker ,som kom ud med en kold drink (øl) også for lige at hilse. 

Jeg møder mennesker, der går tur med hunden, og vi får lige en kort snak (Og hunden knurrer).

Nu møder jeg også mennesker, der spørger om, hvordan man bestiller aviser- og tilbudsaviserne, fordi de kan se at naboen får dem regelmæssigt. Så jeg giver dem de relevante oplysninger og som regel går der lidt tid, så er de på listen. Ellers så har jeg nok et sæt fra et husnummer, hvor postkassen er fyldt op.

Fyldte postkasser er det eneste negative, jeg oplever. Folk tømmer ikke deres postkasse, fordi de ikke får så megen post som før i tiden.

Jeg startede i marts  i år. Så kom den gode tid med sommer og varme, og nu går vi ind den kolde tid med blæst og sne. Jeg glæder mig ikke til vinteren, men håber, at den vil være mild, så ikke jeg fortryder at være omdeler, men igen kan glæde mig til mange omdelinger de næste par år.

Bliv omdeler: Du tjener en skilling, og du får god motion, uden at du bemærker det.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »