Der ligger guld forude

0

FJORDLANDET: Morten Kremmer, formand for Skibby Aktive for Fjordlandet, glæder sig over 2022. For der er så meget godt i vente, fortæller han.
Han har kigget lidt i krystalkuglen og drister sig til at forudsige et par ting – som faktisk ikke er taget ud af den blå luft: – 2022 bliver året, hvor vi kan gå den første tur på Hornsherreds camino.
Den har ikke et navn endnu, og der mangler meget arbejde. Men jeg tror, at det er muligt.
Vi har aftalt samarbejde med mange forskellige aktører om det her projekt, og det glæder jeg mig meget over. – Vi kan meget mere sammen med andre end alene, og det kommer caminoen virkelig til at vise.
– 2022 bliver også det år hvor vi – igen i samarbejde med mange andre – inviterer til Grøn Pinse for første gang. Et projekt, der egentlig blev født hos Rejsestalden i Jægerspris, er blevet videreudviklet af nogle af vores lokale ildsjæle til en meget ambitiøs weekend. – Der er nedsat en styregruppe på tværs af vores normale udvalg, som arbejder med planlægningen. Jeg glæder mig til at se det tage form i løbet af foråret. – I 2022 ser vi også resultaterne af et stærkt erhvervsudvalgs arbejde.
De lokale virksomheder, som giver tid og kræfter til deres lokalområde, fortjener virkelig beundring. De har etableret et samarbejde med Fjordlandsskolen om praktikforløb, virksomhedsbesøg og meget andet. – Og sammen med produktionsskolen inviterer de i januar andre virksomheder på kurser i førstehjælp, arbejdsmiljø og lignende. – Det er guld værd, at vi har et erhvervsliv, der arbejder sammen i vores område. – Endelig spår jeg, at 2022 er året, hvor Skibby Aktive for alvor bliver turistaktør. Med Naturekspressen og en række tema arrangementer, der arbejdes med
– så tror jeg, vi byder mere end 2.500 turister velkommen til Hornsherred inden næste nytår. Lokale og regionale, men også internationale. – Allerede i år måtte nogle chauffører på Naturekspressen ihvertfald øve sig lidt på tysk.
– Alt det kan kun lade sig gøre, fordi så mange hjælper til. Tænk engang, mere end 60 mennesker laver nu frivilligt arbejde for at udvikle det område, vi alle bor i.
Tusind tak til hver eneste af jer. I er en del af Skibby Aktives sande styrke. – Så er nytåret også en tid hvor man må have lov at drømme lidt.
Tænke lidt store tanker om fremtiden, og sætte baren højt for hvad der kan lade sig gøre. – Min drøm er, at vi kan brede den model ud til andre byer i kommunen. At vi kan bidrage til, at Frederikssund Kommune får en stærk borgerdrevet forening i alle de “store” byer. Det vil jeg arbejde med i 2022, og jeg tror på det kan lykkes. – Og så har jeg en drøm, som knap er mere end et ord endnu – men jeg tror virkelig den er vigtig. Tallentudvikling. – Vi har mange frivillige, som er dygtige til at organisere og til at føre ting ud i livet. Som kan finde ud af at samle en flok og få fremdrift på arbejdet. – Men det kendetegner også de frivillige, at der ikke er mange unge i blandt. Det tror jeg faktisk, vi kan lave om på. Jeg tror, der findes unge mennesker, som gerne vil være med i spændende projekter, og jeg tror, at vi kan lære dem nogle færdigheder de kan bruge til noget.
– Jeg vil sammen med bestyrelsen arbejde videre med den drøm, så den kan blive konkret og til sidst til virkelighed. Det bliver selvfølgelig svært – men man har lov at drømme!

Share.

About Author