Den glemte ejendom

Den glemte ejendom

LÆSERBREV

Af Charlotte Drue Aagaard
Medlem af Byrådet (V)

Midt i Frederikssund by ligger en ejendom, som i årevis har set forsømt ud. Nemlig Kirkegade 4A-4D.

Hver gang jeg kommer forbi, har de slidte grønne presenninger sat en undren i gang. En borger hjalp mig for nylig med at sætte ord på min undren.

Ejendommen er ikke kommunalt ejet, men ejet af Frederikssund Boligselskab. Ejendommen fremstår forsømt, sundhedsskadelig og uordentlig.

Når du kradser lidt i taget, smuldrer det i store flager og falder ned. Presenningen er utæt og slidt. Kælderen er angrebet af svamp.

Sådan har det været i rigtig mange år.

Frederikssund Boligselskab erkender, at bygningen fremstår utilfredsstillende vedligeholdelsesmæssigt, samt at betonkælderen i haven giver indtryk af, at afdelingen er i forfald.

Landsbyggefonden cirka 20 millioner kroner til støttede lån til Frederikssund Boligselskab til renoveringen, der udover udskiftning af tag blandt andet også omfatter etablering af kviste, udskiftning af vinduer og døre, nye belægninger, belysning, beplantning og afskærmning samt vandmålere.

Men renoveringen bliver gang på gang udsat af Landsbyggefonden.

Formanden for Teknisk Udvalg har de sidste otte år heddet Tina Tving Stauning.

Absolut intet er sket.

Nu har den tidligere udvalgsformand skiftet titlen ud med borgmesterkæden. Jeg vil derfor opfordre borgmesteren til snarest at få rettet op på ejendommens triste tilstand.

Vi har en ejendom, som i den grad fremstår sundhedsskadelig, ubeboelig og tydeligvis forsømt.

Frederikssund Kommune har ret til at anvise vores borgere til 25 procent af lejlighederne.

Derfor mener jeg også, at Frederikssund Kommune har et ansvar overfor beboerne, som anvises en lejlighed i ejendommen, samt de beboere vi allerede har anvist.

Et skærpet ansvar, særligt set i lyset af ejendommens dårlige tilstand.

Håber at borgmesteren vil leve op til dette ansvar, fremadrettet.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »