DEBAT: Trafikskiltnning – Sæby

DEBAT: Trafikskiltnning – Sæby

LÆSERBREV
Af Svend Frederik Karlsen
Sæbyparken 27, Sæby,
4070 Kirke Hyllinge

 

Hornsherredvej er oprindelig en gammel grusvej, som snor sig gennem landskabet og byerne, og som man har asfalteret. Derved har man faet den krumning ud af Sæbys gamle bydel mod øst til Lyndby.
Fejlen er, at man i 1971 laver en ind- og udkørsel af den nye udstykning til Sæbyparken, som dengang var en flad mark. Samtidig er Hornsherredvejen
fra Drillgaarden og til Strandlundgaardsvej
stærkt faldende i niveau. Det vil sige at ved udstykningens udførelse er der fuldt udsyn over vejen plus samtlige 35 parceller. Så bliver der opført huse, og der bliver beplantet.
Fra Bramsnæs Kommunes side blev det pålagt samtlige parceller som, havde  parcel i skel ud til Hornsherredvej at for egen regning at beplante med grøn bøgehæk. Med baggrund af overnævnte krav fra Bramsnæs Kommune,
at vi som i dag, bor i Sæbyparken eller Tømmergaarden ikke kan sidde i vores biler med fuldt overblik, når vi skal til venstre/højre.
Man kan ikke se biler, som kommer fra venstre nu ovenikøbet med forøget hastighed til 50 km, og som jo som bekendt af alle vi som bor her, ved ikke bliver overholdt.
Jeg vil på det kraftigste anbefale at de, der sidder ved skrivebordet til at selv komme og prøve at køre ud.
Der køres med lastbiler op ti 40 tons med 50 km hastighed. Der køres med hastighed op til 100 km i timen. Tænk hvis et barn løber over vejen?
Hvordan er det med disse trafikanters reaktionstid plus bremselængde/standselængde? Hornsherredvej er nu motortrafikvej.
Jeg læser i Dagbladet fredag den 13. januar, at kommunen og vejdirektoratet vil se, hvordan det virker med at sætte hastigheden op til 50 km, og om det skilt med udkørsel 75 meter hjælper.
Nu har det skilt manglet fra 1971 til 2017 lig 46 år.
Husk lige: der er ingen, der kører langsommere end det tilladte. Husk reaktionstid plus bremselængde og standselængde, og når du sidder i en bil, er dit udsyn  på grund af hækkene lavere.
Det samme gælder for den udkørende.
Derfor skal de 40 km genopsættes og først ophøre efter Strandlundgaardsvej – ikke at forglemme: at der er to busstoppesteder, hvor børn og gamle færdes og skal over vejen (hvis de tør), når de kommer fra Roskilde.
Indenfor samme moment skal vi jo alle huske på nuværende prøveskiltning er i vintermånederne.
Når vi kommer frem til sommerhalvåret er Hornsherreds befolkningsantal dobbelt op plus fyldt med biler,
turister til sommerhuse, sol vand og strand.
Ja så er der dobbelt så mange legende børn og dyr. Hvofor fa’en tror I, vi vedtog Vintappervej?
Der er alvor bag trafiksikkerhed. Ikke bare for mig – også for dig bag rattet.
Brug hovedet i stedet for ambulancen.
Husk der er vedtaget 40 km zone i alle byer i Lejre Kommune.

Andre artikler fra denne uge