DEBAT: Socialdemokraterne gør de ældre en bjørnetjeneste

DEBAT: Socialdemokraterne gør de ældre en bjørnetjeneste

LÆSERBREV
Af MF Hans Andersen, beskæftigelsesordfører og byrådsmedlem (V)

 

Det er efterhånden slået fast, at Susanne Bettina Jørgensen (S) er modstander af større valgfrihed og sund konkurrence på ældreområdet i Frederikssund Kommune. Socialdemokratiets kompromisløse modstand mod private omsorgsudbydere bunder i en forestilling om, at private virksomheder umuligt kan løfte ansvaret for borgernes velfærd på en tilfredsstillende måde. Det er en ærgerlig kendsgerning, vi må tage til efterretning.
Socialdemokraternes ideologiske skyklapper gør dem desværre resistente over for de mange fordele, der opstår i kølvandet på, at dygtige private virksomheder byder ind med innovative løsninger og udfører opgaver, som det offentlige traditionelt har stået for.
Hvis de socialdemokratiske byrådsmedlemmer prøvede med et konstruktivt perspektiv på sagen, kunne de måske forestille sig, at det er muligt at drage nytte af hinandens erfaringer og måder at gøre tingene på. Den sunde konkurrence på ældreområdet kan øge kvaliteten og skabe nytænkning i opgaveløsningen til glæde for borgerne. Socialdemokraternes principielle modstand mod private opgaveløsere ser desværre ud til at vægte højere end borgernes velfærd.
Den seneste undersøgelse foretaget af Sundheds- og Ældreministeriet viser, at 48 pct. af de ældre, der benytter privatleverandører er ”meget tilfredse”. Blandt ældre, der benytter sig af den kommunale hjemmepleje er kun 39 procent ”meget tilfredse”. Meget tyder derfor på, at de socialdemokratiske byrådsmedlemmer gør de ældre en bjørnetjeneste med deres modstand mod private omsorgsudbydere.
Lad mig bare en gang for alle slå fast, at der kun er tale om sund konkurrence, når dygtige private virksomheder stiller med et solidt alternativ til den kommunale variant. Det ville glæde mig, hvis vi kunne dæmme op for de kritiske røster og i stedet glæde os over de penge, som kommunen får frigjort til at investere i velfærd som skole og idrætsanlæg. Vi har en forpligtelse til at udnytte ressourcerne bedst muligt, men det er S måske imod.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »