DEBAT: Motorvejsvrøvl fra Venstre

DEBAT: Motorvejsvrøvl fra Venstre

LÆSERBREV
Af Rasmus Prehn
Medlem af Folketinget, transportordfører for Socialdemokratiet

 

Venstres Hans Andersen kaster sig her i avisen ud i et angreb på undertegnede og Socialdemokratiet. Andersen mener, at Socialdemokratiet ikke vil finde penge til motorvejsprojekter som Frederikssundmotorvejen.
Det er lodret forkert. Der er mere end 4 milliarder kroner i infrastrukturfonden.
Problemet er bare, at regeringen ikke vil bruge pengene. Det passer simpelthen ikke, når Hans Andersen siger, det er Socialdemokratiet, der ikke vil finde pengene. Regeringen kan gå i gang nu, hvis ellers de ville.
Jeg vil gerne understrege, at Socialdemokratiet gerne snakker nye infrastrukturprojekter, ligesom vi også gerne medvirker i drøftelser om eventuel. ny finansiering. Men det kræver først og fremmest, at regeringen vil bruge de penge, der allerede er til rådighed i infrastrukturfonden.
Der er rigtig mange gode infrastrukturprojekter, som vi gerne vil realisere, og vi vil gerne forhandle med regeringen.
Hans Andersen tager også Togfonden som gidsel i debatten, og han beskylder toginvesteringerne for at være årsagen til, at der ikke bygges motorveje. Men Togfonden indeholder helt nødvendige investeringer i jernbanen.
Socialdemokratiet mener i lighed med aktører som for eksempel Dansk Industri, at der er behov for investeringer i jernbanen såvel som vejnettet.
Hvorfor i alverden lytter Hans Andersen og Venstre hverken til Dansk Industri eller det store brede flertal i Folketinget, der gang på gang har slået fast, at Togfonden skal realiseres, fordi vi har brug for en mere tidssvarende jernbane?
Togfonden skaber bedre sammenhæng i Danmark, og er ganske enkelt en forudsætning for en jernbane i fremtiden.
Alternativet til ikke at værne om jernbanen er, at vores veje sander til i endeløse køer og helt urimelige rejsetider. Det har ingen interesse i.
Endelig klinger det så uendelig hult, at Hans Andersen giver Socialdemokratiet skylden for, at Frederikssundmotorvejen ikke er færdig, når han selv gik til valg på at sikre motorvejen.
Det er Hans Andersens eget parti, der sidder på regeringsmagten og pengekassen nu. Hans Andersen har bare ikke leveret på sit løfte.
Det kan ske – politik er svært, når pengene er knappe. Og det bliver endnu sværere, når man som Hans Andersen og Venstre ikke vil bringe de midler, der faktisk er til rådighed, i spil.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »