DEBAT: Hellere en svømmehal

DEBAT: Hellere en svømmehal

LÆSERBREV
Af Jørgen Bech
Byrådsmedlem (V)

 

Forleden skrev en socialdemokrat om sit ønske om at etablere kanaler i Frederikssund by.
Hertil må jeg bare sige, at så ser jeg hellere en svømmehal eller et badeland i Hornsherred, hvis der skal bruges penge i den størrelsesorden.
Sådant et badeanlæg vil samlet set bringe væsentligblandt andet i form af flere besøgende og større kvalitet for indbyggerne. Tænk blot på, hvad det ville spare i tid og penge, at skolebørnene ikke skal transporteres over fjorden for at gå til svømmeundervisning, og anlægget vil klart være positivt for turismeindsatsen, især når Kronprinsesse Marys bro ligger klar og motorvejen bliver færdig.
Realiseringen af en tredje svømmehal i kommunen bør kunne ske ved et kommunalt samarbejde med Lejre kommune samt private investorer. Den skal naturligvis placeres optimalt, både set i forhold til transportmuligheder og befolkningstæthed, og så skal behovet især ses i lyset af, at det i fremtiden bliver endnu vigtigere, at vi prioriterer sundhed, idræts- og fritidsliv, hele livet.
Jeg synes det er helt fint, når lokalpolitikere stiller sig frem med nogle ideer og visioner – og isoleret set kan der måske være nogle gode takter i Viufs Venedig-forslag. Men kanaler i Frederikssund by vil efter min mening kun være realistiske at etablere i sammenhæng med en fremtidig udvikling af Kalvø-området.

Andre artikler fra denne uge