DEBAT: Nyt børnehus i Skibby ser dagens lys i efteråret 2018

DEBAT: Nyt børnehus i Skibby ser dagens lys i efteråret 2018

LÆSERBREV
Af Susanne Bettina Jørgensen
Byrådsmedlem (A)
Næstformand i Uddannelsesudvalget
Frederikssund Kommune

 

Omsider kan vi komme i gang med at få bygget det længe ventede nye børnehus i Skibby.
I flere år, har der været talt om, at børnehusene i Skibby har behov for et løft, så derfor er socialdemokraterne rigtig glade for, at vi nu endelig kan påbegynde processen med at få tegnet og bygget et nyt tidssvarende børnehus tæt på skolen.
Socialdemokraterne lægger stor vægt på, at byggeriet giver mulighed for en fleksibel anvendelse, så rammerne kan tilpasses børnene efter de behov, der er og måtte komme. Børnehuset er tiltænkt at skulle kunne rumme fire børnehavegrupper à 21 børn og 1 legestuegruppe à 15 børn på i alt cirka 4.900 kvadratmeter (byggefelt og udenoms areal).
Det er mange børn, hvorfor de fleksible rammer er vigtige, så det enkelte barn kan trives godt og føle sig tryg.
Uddannelsesudvalget har besluttet, at udbuddet skal være en totalentreprise, da det giver os rigtig stor indflydelse på, hvordan det endelige byggeri kommer til at se ud.
Jeg har tidligere, i forbindelse med at studerende fra Københavns Erhvervsakademi KEA viste deres vinderprojekter i Vinge frem for byrådet, sagt, at det kunne være interessant at inddrage KEA i børnehusbyggeriet i Skibby.
Det kunne vi heldigvis godt blive enige om på det seneste uddannelsesudvalgsmøde, hvor børnehuset var på dagsordenen.
Hvis de gerne vil være med, så vil det helt sikkert kunne betyde, at vi kan få forskellige smarte teknologiske løsninger både inde og ude.
For socialdemokraterne er det også vigtigt, at det nye byggeri er så bæredygtigt og energirigtigt som overhovedet muligt.
Undervejs i processen er der lagt op til at vi i Uddannelsesudvalget bliver involveret rigtig meget, ligesom der også vil være brugerinddragelse, som efter min mening er rigtig vigtig.
Så tillykke til børnene i Skibby og til alle os andre med, at vi nu omsider skal i gang med at bygge et nyt børnehus.

Andre artikler fra denne uge