DEBAT: Hvorfor skal borgerne ikke tages alvorligt?

DEBAT: Hvorfor skal borgerne ikke tages alvorligt?

LÆSERBREV
Af Kurt Terkelsen,
Damgårdsvænget 49, 4050 Skibby
Red.medarb. Dansktoppen Subnet

 

Det er helt tydelig, at borgerne ikke tages alvorligt, når man stiller spørgsmål her i avisen. ”Hvem vil skifte medicin ud med musik?”, og hvilke politiker/partier i Frederikssund, der vil give ældre/demente livskvalitet på vores plejehjem, samt give nyt liv til beboerne. Folketinget har bevilget den såkaldte velfærdsmilliard (klippekort), det gør det mulig for personalet at afholde aktiviteter som musik & erindringsdans.
Samvær og musik er et godt udgangspunkt for en positiv relation ud fra, hvad den demente kan mestre i nuet. Især levende musik giver en markant positiv adfærdsændring og stimulerer kommunikation og aktiv deltagelse og ifølge flere undersøgelser effekt på medicinforbruget, der kan nedsættes.
Jeg syntes det er for dårligt ,at vores lokalpolitikere/partier, her op til valget, ikke kommer med deres synspunkter her i avisen. Det kan skyldes flere årsager, enten er man enige i mine synspunkter, men ikke tør komme med en ”tilbagemelding”, eller også har man ikke et svar, fordi borgerne ikke tages alvorlig?
Tillid og troværdighed er en dyd, som der skal arbejdes meget med, og det er vigtigt at lytte aktivt til de meninger og indsigelser, som har en stor betydning for vores ældre borgerne, inden vi sætter vores kryds.
Jeg kan se i tilsynsrapporten (Nordhøj) om tilbuddet til borgernes aktivitet, godt kunne være bedre. Tag jer nu sammen og vis samfundssind.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »