DEBAT: Busdriften på Hornsherred – Hmm

DEBAT: Busdriften på Hornsherred – Hmm

Af Dan Hoffgaard
Fagerholtvej 4A, 4050 Skibby

 

Flere borgere på Hornsherred har sikkert opdaget, at Buslinje 319 nu er blevet integreret i Buslinje 315. Men mange har sikkert i samme moment også konstateret, at forbindelserne til/fra f.eks. Campus i Frederikssund nu er nærmest ikke eksisterende.
Frederikssund Kommune oprettede i sin tid netop linje 319 til blandt andet de uddannelsessøgende fra Hornsherred vest til Frederikssund og her passede tiderne rimeligt til Campus. Linjen var oven i købet med tilskud på godt 2 millioner kroner to år fra Trafikstyrelsens Buspuljer.
Fantastisk, at en borger fra Ferslev dengang kunne gøre Kommunen bekendt at man kunne søge i disse Buspuljer – og selv tak for det.
Jeg er sikker på, at I har taget mit forslag til efterretning med at sammenlægge 315 & 319 til en rute. Men det er desværre ikke lykkedes særlig godt for Jer. Men giv ikke mig skylden for jeres dårligt udførte linjeplan, for den burde have været lavet helt anderledes.
Ærgerligt at kommunen ikke har ekspertisen til at lave de køreplaner, men mere eller mindre bare overlader det hele til Movia, som ikke er lokalkendte. Det er måske derfor, de heller ikke kan se problemerne.
Jeg har siden 2010 forsøgt at få Frederikssund Kommune til af forstå, at vi har behov for en mere differentieret køreplan på Hornsherred for at løse div. transportproblemer. Men de vil tilsyneladende ikke høre/forstå.
De lytter desværre hellere til Movia, som vist ikke er særlig begejstret for differentieret linjeplanlægning. Vi er i Frederikssund Kommune og ikke i Københavns Kommune. Det kan gøres meget bedre, og jeg vil lige her fremhæve at det er ikke flere busser/penge, vi kræver til den offentlige transport på Hornsherred. Men en mere ligelig og retfærdig fordeling af transportdækningen og en løsning på manglende forbindelser på visse tidspunkter. Det vil betyde, at der i givet fald bør udarbejdes mere differentierede linjeplaner.
Derfor vil jeg selvfølgelig endnu en gang kontakte Teknisk Udvalg for at få dem til at forstå vigtigheden af, at der på Hornsherred bør være mere differentierede linjekøreplaner.
Frederikssund – Get Moving

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »