Danskerne er vilde med Fjordlandet

0

Mange fjordlandske attraktioner jubler efter en sommer med flere danske besøgende end nogensinde.

FJORDLANDET: Mange museer og turistattraktioner havde sommerfugle i maven, da sommersæsonen blev skudt i gang set i lyset af Corona. Men mange steder har besøgstallene overgået alle forventninger, for danskerne strømmede til Fjordlandet i sommerferien.

Med en kombination af et historisk dårligt vejr i juli, halv pris på indgangsbilletter til museer og mange danskere, der holdte ferie hjemme, har mange museer og turistattraktioner oplevet en rekordsommer i forhold til besøgende.

Især Sagnlandet Lejre har oplevet stor fremgang, fortæller arkæolog og kommunikationschef i Sagnlandet, Tania Lousdal Jensen:

– Med en kombination af masser af udendørs plads, den nye Kongehal som det store trækplaster samt en halvering af billetprisen, har juli t alle rekorder med et besøgstal på omkring de 47.000. Det er fire gange så mange gæster på en måned som vi havde sidste år på samme tidspunkt. 

Også Willumsens Museum i Frederikssund har opnået en fordobling af besøgstallet i forhold til sidste år med 3.671 gæster i juli i år. 

Aktører uden for museumsverden har også kunnet mærke den store interesse for Fjordlands-området, hvor især de mange udendørsaktiviteter har tiltrukket danskerne og hvor der har været spillerum til at teste nye oplevelser af. 

– Vi har haft rigtig meget trafik på vores hjemmeside og nyhedsbreve og især de sider med vandreture, cykelture og udeaktiviteter. Coronakrisen har utvivlsomt fået flere danskere til at tage mere ud i naturen. Samme tilbagemelding har vi fået fra mange af vores turistaktører som arbejder med outdoor-oplevelser, fortæller projektchef Thomas Mahler.

– Denne sommer har vi også haft mulighed for at teste en række oplevelsesprodukter, eksempelvis kulinariske pop-up arrangementer med kendte kokke på Kulhuse Kro, fisketure fra Frederikssund Havn og guidede kajakture fra forskellige locations i Fjordlandet. 

Guidede kajakture
En af de lokale aktører, der har mærket travlheden, er Birger Elmedal fra Fjordlandet Outdoor, som både har haft guidede kajakture fra Frederikssund Havn og fra Møllekrogen. 

– Jeg har haft en fantastisk sommer, der har været en helt vild stor efterspørgsel efter at leje mine kajakker denne sommer, ligesom jeg også har haft rigtig mange danske gæster med på guidede tur på fjorden.

Kulhuse koger. Foto: Foli

fjordlandet
Deltag i debatten
Share.

About Author