Danske overnatningstal er de bedste i EU

Danske overnatningstal er de bedste i EU
Gershøj Havn. Foto: Steen Westh

TURISME: Danske overnatningstal i 2022 er de bedste i EU, fortæller Erhvervsministeriet .

Dansk turisme er kommet stærkt tilbage efter flere udfordrende år med Covid-19. Med i alt 62,7 mio. overnatninger blev 2022 nemlig et nyt rekordår, viser turismens statusanalyse 2022.

Statusanalysen udgives af det Nationale Turismeforum, som har til formål at styre og koordinere den offentlige turismefremmeindsats i Danmark.

Genrejsningen af branchen skyldes blandt andet, at kyst- og naturturismen er kommet godt igennem krisen.

Med en stigning fra 39,7 til 45,1 millioner overnatninger fra 2019 til 2022 er det branchens største forretningsområde, og overgår dermed seneste rekordår i 2019.

Tendensen med en stigende efterspørgsel efter naturoplevelser og outdoor-aktiviteter, som for alvor accelererede under COVID-19, er dermed fastholdt.

Danmark har desuden klaret sig bedst sammenlignet med de andre EU-lande ift. det totale antal overnatninger i 2022 relativt til 2019, viser tal fra Eurostat.

Også turisters tilfredshed med Danmark er steget.

I turisternes øjne scorer Danmark højt i forhold til strande, oplevelsen af sikkerhed, kvaliteten af spisesteder samt danskernes venlighed og imødekommenhed.

Turisternes vurdering af Danmark er også steget når det kommer til historiske seværdigheder, kultur- og fritidsaktiviteter samt shopping- og indkøbsmuligheder.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »