Byrådet må bevilge flere penge til Hornsherreds bustrafik

Byrådet må bevilge flere penge til Hornsherreds bustrafik

 

Af Jan Vogel
Søgade 9, Venslev

 

De forbedringer vi har opnået, for vores kollektive trafik i Hornsherred, med start fra den 11. august,

Er klare forbedringer, men det efterlader landsbyer i en elendig forfatning og aftenstrafikken er der ikke rørt ved i denne omgang, dette selvom, at der er behov for, dels senere afgange om aftenen.

Det er rigtig godt, at vi omsider har fået fast timesdrift, på busrute 315, 316 og 318, med 13 ture i dagtimerne, på fast minuttal, hvor disse reguleringer er sket uden at Frederikssund kommune har måtte til lommerne. Det har ikke kostet kommunen noget, men hvorfor skulle der så gå så mange år, før at man begyndte at rykke på vores transportproblemer?

Dels mit mangeårige arbejde for en god sammenhængende trafik i Hornsherred, desværre blevet svigtet, fordi at ikke alle mærker disse forbedringer, nemlig Kyndby Huse, Dalby Huse og Over Dråby Strand.  

De havde fået forhandlet en særkørsel en slags skolebus vor voksne, på plads, med op til tre daglige indkøbsture, men uden sammenhæng med vores øvrige bustrafik.

Vi må kræve at rute 315 kommer til at køre omkring Kyndby huse, på samtlige afgange, som  vi har haft det igennem mange år.

Vi må igen have Dalby Huse og Over Dråby Strand med ind under ”Movia”, vores fælles bustrafik, som også skulle kunne følges på rejseplanen.

Sådan som jeg ser den nye køreplan er der skabt gode forbedringer for nogle, der imidlertid betales af andre, som vi må sige fra over for.

En god køreplan i Hornsherred, på ikke efterlade nogle passagerer på perronen.

Jeg anbefaler at miljø og teknikudvalget kommer i arbejdstøjet og byrådets må afsætte de nødvendige penge, så vi kan komme videre i Hornsherred.

I forbindelse med sporarbejdet på Frederikssundbanen for ca. 15 måneder siden, smadrede en bus vores busskur, til ventende passagerer til rute 315, men vi har endnu ikke fået et nyt skur. 

I Venslev har der tidligere været et stoppested i begge sider af vejen, så man kunne komme mod Skibby eller mod Frederikssund.

Af sparegrunde havde byrådet besluttet, for et par år siden, at nedlægge det ene stoppested og det tilbageblevne stoppested blev sat på en plads, hvor man tanker benzin og parkerer lastbiler.

Ud over at det er bøvlet for os passagerer fra Venslev, så kniber det for nogle buschauffører at følge byrådets beslutning her. De holder  ofte bare på hovedgaden, mens vi venter ved stoppestedet. Det har har den konsekvens at passagerer er blevet efterladt ved stoppestedet og må nu vente ca. to timer for at kunne påbegynde sin rejse.

Dan Møller, chauffør og fra kørselskontoret, forsøger at lægge ord i munden på mig.

Jeg har rost forbedringerne på vores bustransport, men jeg er samtidig optaget af, at der busstrækninger der skal forstærkes, på samme måde som Dan Møller mener. Jeg forventer så, at vi kæmper sammen for, at opnå indrømmelser på vores bustrafik.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »