Brandvarmt foredrag i Sønderby Kulturhus

Brandvarmt foredrag i Sønderby Kulturhus
Sektionsleder Bent Lauritzen, DTU Fysik, er en af Danmarks førende eksperter i kernekraft og strålingsfysik. Foto: Michael Vienø

Klimaet går amok og den grønne omstilling går alt for langsomt. Er det tid at genoverveje atomkraften?

SØNDERBY: ”Atomkraft? – Nej Tak”.

Sådan hed det under den smilende sol, som tilbage i 1970’erne blev symbolet på den folkelige modstand mod atomkraft – en modstand så stærk, at den i sidste ende førte til den politiske beslutning om, at der ikke skulle bygges atomkraftværker i Danmark.

Det var før fænomener som ”drivhuseffekt” og ”global opvarmning” overtog dagsordenen.

Men nu ser vi med gru, at kloden blive varmere år for år, og vejret opfører sig mere og mere ekstremt.

Klimakrisen er på få år blevet uhyggelig reel – og den nødvendige omstilling går alt for langsomt.

Så er tiden inde til at give atomkraft en ny chance? Det mener kernefysikeren Bent Lauritzen, sektionsleder ved DTU Fysik på Risø – og tirsdag 31. oktober klokken 19 fortæller han, hvorfor ved en foredragsaften i Sønderby Kulturhus, som nok skal sætte brand i debatten.

Atomkraft udleder ikke CO2, har lav miljøbelastning, og i modsætning til vind og sol kan atomkraft levere strøm døgnet rundt, når der er brug for det, argumenterer Bent Lauritzen.

Atomkraft kan dermed være helt afgørende for at udfase de fossile brændsler og for at opfylde vores klimamål, mener han.

I foredraget vil han gå bag om teknologien og ser på argumenterne for og imod atomkraft.

Hvad er fakta, og hvad er myter?

Hvad er omkostningerne ved atomkraft, og hvad er løsningen på det radioaktive affald?

Og hvad vil fremtiden byde i form af ny teknologi, innovative reaktorer og nye anvendelser af atomkraft?

Kom med til en spændende aften i Sønderby Kulturhus, hvor der både er mulighed for at blive lidt klogere og krydse klinger med en af Danmarks førende eksperter i atomenergi.

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »