Børneteater med Kant

Børneteater med Kant
Kant handler om Kristoffer, som ligger i sin seng og tænker på det uendelige verdensrum. Foto: Parkteatret

Nobelpristagers børnebog er blevet til filosofisk teater for børn og deres voksne.

Af journalist Tomas Skov

SKIBBY: Søndag 7. april var der premiere på forestillingen Kant på Parkteatret – Frederikssund kommunes egnsteater. Forestillingen bygger på en børnebog af Jon Fosse, som sidste år fik Nobelprisen i litteratur. Jane Rasch har oprindeligt dramatiseret bogen til et teater i Norge. Nu kan man opleve den på dansk med skuespillerne Sofie Pallesen og Anton Hjort Nielsen.

Ender rummet?

Kant handler om Kristoffer som ligger i sin seng og tænker på det uendelige verdensrum. Han er fascineret og bange på en gang. Vi oplever, hvordan det er at være lille og undre sig over universet og stjernerne og alt det vi ikke fatter. Så bliver man nødt til at tænke højt sammen med mor og fantasere om alt det ubegribelige. Slutter universet et sted? Og hvad er der så på den anden side? Måske er det hele en drøm? Men hvem drømmer så drømmen? Stykket henvender sig til børn fra syv år, og deres voksne.

Børn til inspiration

1. og 3. klasserne på Trekløverskolen afd. Falkenborg har hjulpet med at udvikle forestillingen. I december 2023 afholdtes en workshop på Falkenborg hvor skuespillerne, instruktør og scenograf lod sig inspirere af børnene, som fortalte os om deres egne oplevelser omkring sengetid. Derudover spillede børnene deres putteritualer og andre situationer, og skuespillerne stjal børnenes bevægelsesmønstre med arme og ben bogstavelig talt, for at gøre forestillingen troværdig og aktuel for børnene.

Anneksscene i Skibby

Parkteatret er egnsteater for hele kommunen og derfor er der indgået aftale med Skibby Bibliotek om at have en anneksscene i aktivitetshuset i Skibby. Fremover vil alle Parkteatrets forestillinger også spille her, så skolerne i dagtimerne og borgere i Skibby får let adgang til deres egnsteater. Udover premieren 7. april spiller Kant 23. 24. 27. april og 8. maj på Parkteatret og torsdag 25. april i Skibby.

Andre artikler fra denne uge