Børnehuset Savannen blev indviet

Børnehuset Savannen blev indviet

[vc_row][vc_column][vc_column_text]SKIBBY: Masser af glade børn og voksne var til stede, da Børnehuset Savannen blev officielt indviet i sidste uge. Det skete med taler, afsløring af en messingplade og ikke mindst lidt at drikke til både voksne og børn – til stor glæde for især børnene, der så meget frem til at få juice.

Selvom Savannen har været i brug siden 17. juni, skulle der naturligvis holdes en officiel indvielse af det nye hus, som er den første nybyggede daginstitution i Frederikssund Kommune, som den ser ud efter kommunalreformen i 2007. 

Og der var da også mødt masser af mennesker frem for at fejre Savannen – både børn, forældre, medarbejdere og politikere.

– Her er ikke nogen vilde dyr. Det skulle man ellers tro herude på savannen. Men her er en hel masse skønne og dejlige børn og voksne, indledte pædagogisk leder Jette Kjærulf sin tale, hvorefter hun blev afbrudt af nogle af børnene, der gerne ville vide, hvorfor der ikke er nogle dyr. Efter et svar om, at det er der altså ikke, men de nogle gange ser hjorte og harer, fortsatte hun:

– Nu er vi jo flyttet ind i det her æstetisk meget flotte hus med højt til loftet. Og det er der på mange måder. For her har vi et hus, hvor vi selv skal arbejde med rammerne, og her er rigtig mange muligheder for at lave sjove ting, både indenfor og udenfor. 

– Vi har rigtig mange rum, som vi går og tripper efter for alvor at kunne tage i anvendelse, blandt andet et motorikrum og et kreativt rum og en masse små rum, hvor vi kan arbejde med børnene, fortalte Jette Kjærulf.

Ros til personalet
Både i Jette Kjærulfs tale og i den efterfølgende tale af Opvækstudvalgets formand Maria Katarina Nielsen blev personalet i de tre institutioner, der er flyttet ind i Børnehuset Savannen, rost for deres indsats i hele overgangsperioden.

– Specielt personalet har gjort en stor indsats for at overgangen fra de gamle børnehuse til det nye er gået så godt som muligt. I har pakket de gamle børnehuse ned og pakket ud igen her i det nye, samtidig med at I har holdt øje med børnene. Sammen med leder Jette Kjærulf har de forberedt sig bedst muligt på flytningen. Og Jette, du har lagt et stort arbejde og engagement i processen for at få det til at glide. Så tak til dig og tak til hele personalet.

Hele sommeren i Børnehuset Savannen har personalet haft travlt med at lære huset at kende, vænne børnene til de nye omgivelser og ikke mindst pakke de mange flyttekasser ud og finde plads til al legetøjet og alle de andre ting, der er flyttet med.

Det sejeste dyr på savannen
Som en del af den officielle indvielse blev der afsløret en messingplade med børnehusets navn og navnet på den dreng, der har fundet på det; nemlig Noah Sørensen. 

Navnet fandt han på under morgenmaden hjemme hos sig selv, da hans mor spurgte, hvad han syntes, børnehuset skulle hedde. Og han var ikke i tvivl om, at det skulle hedde Børnehuset Savannen.

Opvækstudvalget syntes, at det var et rigtig godt navn og besluttede derfor at bruge det til det nye børnehus. Noah selv håbede, at han kom til at gå på løvestuen – og det kom han.

– Det er fedt. For løven er det sejeste dyr på savannen, fordi man kan høre dens brøl op til fire kilometer væk, fortalte Noah efter afsløringen af messingpladen.

Udover messingpladen med hans navn på, fik Noah Sørensen også billetter til en tur i Zoologisk Have med sin familie.[/vc_column_text][vc_gallery interval=”10″ images=”40383,40384,40385,40386,40387,40388″ img_size=”800×400 pixel”][/vc_column][/vc_row]

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »