Apropos Den Sorte Svane: Litteraturanbefalinger fra bibioteket

Apropos Den Sorte Svane: Litteraturanbefalinger fra bibioteket
Line K. Jensen, der er bibliotekar på Jægerspris bibliotek, anbefaler sommerlæsning.

JÆGERSPRIS: Når nu vi har haft så meget snak om dokumentaren ’Den Sorte Svane,’ kom jeg i tanke om romanen ’Den røde glente’ af Elsebeth Egholm.. Jeg vil dog ikke afsløre hvorfor – det må du læse dig til, før det giver mening.

Elsebeth Egholm er tilbage på Djursland og har med denne roman skrevet en medrivende fortælling, hvor det hele blandet sammen på eleganteste vis – genre, plot, nutid, datid, kærlighed, mystik, selvudvikling, kunst og natur.

Da Sally mister din mand, opdager hun, at hans store armbevægelser med firmaet i virkeligheden har dækkes over økonomisk ruin. Hun tvinges til at sælge huset, og flytter ind i sommerhuset på Helgenæs, hvor hun er opvokset. Her bliver hun konfronteret med den fortid, som hun har forsøgt at lægge bag sig, men som det aldrig er lykkedes hende at huske i sin helhed.

Stort og stille drama
Der er mange hemmeligheder i det lille samfund, og Sally føler sig fremmed i sit eget liv og er langsomt ved at miste sig selv til traumets mærke. Men så møder hun ungdomskæresten Silas, som nu er en verdensberømt kunstner. Han ønsker hævn for at være udnævnt som gerningsmand for alle de år siden.

Tempoet i bogen er meget stille og roligt. Selvom der udspiller sig et stort drama gennem handlingen, er det hele fortalt i et behageligt tempo, der gør det nemt at finde rundt i.

Elsebeth Egholm leverer en velskrevet roman med saft og kraft om kunstens og kærlighedens sødme og fortidens bitre hændelser. Det er en rigtig god, barsk og gribende bog til sommerferielæsningen. Andre bøger der minder om denne er ’Medgift’ af Lotte Garbers og ’Den sidste udvej’ af Gretelise Holm. Du kan låne bøgerne på biblioteket.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »