Aftalen om Natureventyr forlænges

Aftalen om Natureventyr forlænges

FREDERIKSSUND KOMMUNE: ”Natureventyr” er en app udviklet i samarbejde med Frederikssund Kommune, lokale spejderforeninger og kulturinstitutioner samt Nationalpark Skjoldungernes Land.

Eventyrene i app’en er skrevet og illustreret af virksomheden Natureventyr.

Konceptet opstod, da en gruppe småbørnsforældre var på tur sammen og oplevede, at de manglede inspiration til få sjove oplevelser i naturen med deres børn. Derfor kontaktede de DGI og i et samarbejde kom dette koncept til live og eventyrene findes nu mange steder i Danmark – herunder i Roskilde og Lejre Kommune.

Spejdergrupper hjalp til

Natureventyr er site-specifikke eventyr, udviklet særligt til lokale områder i Frederikssund som familier, dagtilbud, SFO, skoler mm. kan bruge til at gå på opdagelse i naturen.

Eventyrerne kan læses og følges via en app, der samtidig leder ”læseren” igennem en særlig rute i skoven, ved Færgegården og ved Selsø Slot.

De lokale spejderforeninger har været involverede i udviklingen af de tre eventyr og også deltaget aktivt i lanceringen.

I løbet af 2021 gik tre spejdergrupper i gang med at finde gode ruter, som kunne anvendes til Natureventyr. De tre spejdergrupper var: Erik Ejegod gruppe i Slangerup, Svaneungerne i Frederikssund og Ræven i Skibby.

De tre eventyr

I Frederikssund Kommune handler de tre natureventyr om:

Frida Færgedatter og bjergfolket. På Færgegården i Jægerspris kan man følge i Fridas fodspor, når hun møder en mystisk kvinde, hvis barn er blevet fanget af bjergfolket – og det er op til Frida at redde dagen. På ruten kommer man rundt i museets have, som indeholder spændende rekonstruktioner af oldtidsscenarier.

Kingo fantasifulde skovtur. I Lystrup skov kan man tage med Slangerups kendte bysbarn, Thomas Kingo, på en fantasifuld skovtur, hvor han både møder kæmper, elverfolk og jordtrolde.

Jagten på Agathes spøgelseshest, hvor man med den fugleglade præstesøn Severin skal på jagt efter den tidligere slotsfrues spøgelseshest ved Selsø Slot.

Økonomi

Administrationen har fået en redegørelse fra virksomheden Natureventyr, som oplyser at Natureventyr-ruterne har haft en rimelig aktivitet, men at det kunne være bedre sammenlignet med andre ture i regionen.

197 personer har gennemført Frida Færgedatter og bjergfolket, 145 personer har været på Kingos fantasifulde skovtur og 225 personer har jagtet Agathes spøgelseshest.

I den oprindelige aftale var den samlede pris for udvikling og promovering af tre eventyr samt licens til fri afbenyttelse af eventyrene i to år 52.500 kroner.

Efter de to år kan eventyrene enten overgå til brugerbetaling (25 kroner pr. brug pr. eventyr, som brugeren selv betaler) eller der kan købes ny licens til fri afbenyttelse – denne koster 2.500 kroner pr. år pr. eventyr.

Licensen på Natureventyr udløber pr. 1. juni 2023, og udvalget for Job, erhverv og kultur har besluttet at forlænge aftalen – uden brugerbetaling – for to år.

Andre artikler fra denne uge

Husmændene på Egholmmarken


Af Historisk Vejleder for Nationalpark ”Skjoldungernes Land”Karl-Johan Rubæk Gershøj Havnevej 9 4070 Kirke Hyllinge KIRKE HYLLINGE: Efter Reformationen i 1536,

Læs mere »

Kropsfikseret læsning


Af kulturformidler Signe Schroll Feldmeier Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med eReolen LITTERATUR: Siden 10’erne har mange danske forfattere haft et

Læs mere »