Æg i alle farver på museet

Æg i alle farver på museet

JÆGERSPRIS: Æg har altid spillet en vigtig rolle i påsken. På Frederikssund Museum på Færgelundsvej 1 kan hele familien – i de tre hverdage op til helligdagene – hygge sig med at dekorere æg, trille dem og lege andre påskelege. 

I den kristne kirke blev ægget symbol på opstandelsen. Skallen er død og livløs som graven, men inden i ægget bryder et nyt liv frem, ligesom Jesus brød ud af graven påskemorgen. 

I gamle dage fik karle og piger på gårdene hårdkogte æg som en slags bonus, og de hårdkogte æg var en lækkerbisken efter en lang vinter, hvor hønsene ikke havde lagt æg. Ofte var æggene smukt dekorerede og kunne bruges som indsats i påskelege, hvor man kunne vinde æg fra hinanden.

På gammeldags vis
På Frederikssund Museum kan man prøve at dekorere æg på gammeldags maner. Æggene farves med løgskaller, rødbedesaft og kaffegrums.

De besøgende kan også opleve, hvordan de hvide æg på magisk vis skifter farve og bliver gule, blå og brune. 

Bagefter kan man gå i haven og trille æg og lege andre påskelege. Der er også mulighed til at give helbredet en god start på foråret og prøvesmage ni-kål; en helsebringende suppe fra gamle dage med ni slags grønt: kål, gulerødder, løg, pastinak, brændenælde, skvalderkål, persille, purløg – og et græsstrå.

Det foregår den 15. til 17. april, alle dage mellem klokken 11 og 14.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »