Årets politihund er fra Nordsjællands Politi

0

NORDSJÆLLAND: “Der er ikke ret mange næser, som er skarpere end en politinæse. Det skulle da lige være  en politihundenæse, og den skarpeste af dem sidder på politihunden Loke, som – naturligvis, fristes vi til at sige – gør tjeneste her i Nordsjælland”.

Det skriver Nordsjællands Politi på deres facebookside.

Loke er nemlig blevet kåret til Årets Politihund som en anerkendelse af hans flotte indsats og gode samarbejde med sin hundefører. 

Loke fik titlen efter, at han en sen aften var ude for at lede efter en kvinde, som havde truet sin kæreste med en kniv, hvorefter hun havde lagt et afskedsbrev, og var gået fra deres fælles hjem.

– Der blev sendt flere patruljer ud for at lede efter kvinden, og da Loke og hundeføreren kom frem til adressen, satte Loke snuden i sporet og så gik det ellers over stok og sten i mørket. 

Sporet førte de to ad flere grusstier og videre gennem et grønt område, hvor en stor gruppe mennesker festede. Men Loke lod sig ikke forstyrre og fortsatte ufortrødent sin søgen, som førte op på en bakketop, hvor han trak i retning mod en skrænt.

– Lokes hundefører mente dog ved første øjekast, at skrænten var for stejl til, at nogen to-benede kunne være gået den vej og overvejede derfor andre søgemuligheder. Men Loke var uenig og insisterede på at følge sporet ned ad skrænten. 

Og da fire ben står dobbelt så godt fast som to, fik Loke lidt ekstra line, så han kunne søge ned ad skrænten.

– Ikke lang tid efter viste det sig, at Loke havde ret. Han fandt nemlig kvinden i et buskads halvvejs nede af skrænten og fik signaleret til sin hundefører, som sammen med et par andre kolleger fik hjulpet kvinden i sikkerhed.

– Sådan en sag er et godt eksempel på det samarbejde, som er mellem politihund og hundefører, og vi er selvfølgelig meget stolte over, at Lokes bedrift har givet ham den flotte hæder. 

– Han hviler dog på ingen måde på laurbærerne og er klar til at rykke ud næste gang, der bliver brug for at sætte en ekstra skarp snude i sporet, forsikrer Nordsjællands Politi.

Deltag i debatten
Share.

About Author