Åbne døre til kunstens verden

Åbne døre til kunstens verden
Hornsherred og sågar hele Midt- og Vestsjælland bugner af kunstoplevelser i pinsedagene.

Udforsk kunst i pinsen på Midt- og Vestsjælland.

HORNSHERRED: Pinsen nærmer sig, og det er tid til at sætte kurs mod Midt- og Vestsjællands kreative hjerte, hvor en mangfoldig verden af kunst venter på at blive udforsket. Fra skulpturer til keramik, tekstil, landart, gipsafstøbninger, fedtstensfigurer og et hav af malerier i alle stilarter og med alle slags materialer vil kunstelskere blive forkælet med en bred vifte af udtryk, når kunstnere åbner deres private hjem og gallerier i pinsen 2024.

Fra 18. maj til 20. maj inviterer kunstnere fra Lejre, Roskilde, Slagelse, Sorø, Ringsted, Holbæk og Kalundborg kommuner dig og dine turfæller til at træde ind i kunstnerens universer og opleve den spændende variation af kunstneriske udtryk. Fra kl. 10 til 16 hver dag i pinsen vil dørene være åbne, og det koster intet at nyde kunsten. Vi håber, at du bliver inspireret og beriget af værkerne og de skabende kunstnere der vil være tilstede.

Gavekort til kunst

Blandt de mange kunstoplevelser, du kan forvente at finde er der værker i alle afskygninger. Fra abstrakt til naturalistisk, traditionelt til moderne – der er noget for enhver smag og interesse.

Som en ekstra krølle på den kunstneriske hale, er der også, sædvanen tro, en fin lille konkurrence på Kunst i Pinsen Facebook-siden, hvor du kan vinde gavekort til køb af lokal kunst. Der er mulighed for at planlægge sin kunstneriske pinsetur ved at finde de nærmere oplysninger på hjemmeside, www kunstipinsen.dk eller man kan downloade app’en, Kunst i Pinsen, hvor du nemt kan finde alle de medvirkende udstillingssteder. Her kan du kører efter den indbyggede gps, så du nemt finder vej til store og små udstillingssteder.

For dem, der foretrækker en fysisk katalog, er der mulighed for at få kataloger på udstillingssteder i Lejre, Roskilde, Slagelse, Sorø, Ringsted, Holbæk og Kalundborg biblioteker. Det er her, kunsten kan opleves, og der er mere end 180 medvirkende udstillingssteder at udforske.

Andre artikler fra denne uge