Stort rykind i Sønderby

Stort rykind i Sønderby
Foreningen Realdania havde inviteret sine medlemmer til Sønderby for at få et nærmere indblik i Sønderby Kultur- & Bryghus.

Sønderby: Lørdag 13. april var der stort rykind i Sønderby Kultur- & Bryghus. Foreningen Realdania havde inviteret sine medlemmer til Sønderby for at få et nærmere indblik i Kulturhuset som et af de mange projekter, Realdania har givet støtte – og interessen var stor.

I to omgange, formiddag og eftermiddag, var huset fuldt at nysgerrige, som fik historien om, hvordan en gruppe lokale ildsjæle gennem frivillig arbejdskraft har forvandlet en nedlagt Brugs til et blomstrende kulturhus – og bagefter fik de lejlighed til at besøge det lille Sønderby Bryghus og smage på den gode øl.

– Initiativer som dette, der giver nyt liv til funktionstømte bygninger og understøtter fællesskaber i det byggede miljø, er præcis hvad Realdania ønsker at støtte gennem programmer som ’Underværker’”, fortalte Mathias Lysgaard Møller fra Realdania-sekretariatet for Underværker.

Realdania støttede i 2022 Sønderby Kultur- & Bryghus med 860.000 kroner, som har gjort det muligt at forny de nedslidte tage og give den gamle uddelerbolig sit stråtag tilbage.

Andre artikler fra denne uge