Evaluering på 7/8 af byrådsperioden

Evaluering på 7/8 af byrådsperioden

Af Michael Tøgersen
Byrådet (V) 

 

Når man starter sin første periode i byrådet i januar 2018 umiddelbart efter det mislykkede salg af Vinge Centrum, så skulle der spares, især fordi kommunen altid havde ladet forventede indtægter indgå i årets drift/investeringer, og med udeblevne kr. 175 mio. fra Vinge salget, fik det konsekvenser for mange borgere. 

Det princip har vi selvfølgelig ændret, så pengene fremover først kan bruges, når de er i kassen. 

Vi har siden arbejdet målrettet på at genskabe en stærk økonomi og fået kommunens store investering i Vinge sat fuldstændig på sporet, herunder haft en heroisk kamp for at S-togsstationen skulle fastholdes, hvilket var meget tæt på at mislykkes. Vi har solgt mange parceller i Vinge, sådan at der igangsættes byggeri af 600 boliger i år. Indenfor de næste par år forventes 1.500 indbyggere i Vinge samt etableret forretninger og igangsat byggeriet af børnehus mm.

Nye boliger er på vej i hele kommunen, ligesom vi har brugt en del på trafiksikkerhedsforanstaltninger. 

Vi har i denne periode fået en ny bro, som nu gøres gratis. Den har lettet trafikken gennem Frederikssund i myldretiden meget. 

Vi har fået en ny flot svømmehal, Idrætsbyen er skudt op og bliver virkelig lækker, et maritimt center og et havnebad er på vej. 

Vi har blandt meget andet etableret padel, nyt bibliotek, aktivitetsbånd samt igangsat Kulhuscykelsti i Jægerspris. 

Padel i Skibby og et større kulturtiltag i Slangerup og meget mere er også på vej, ligesom der er etableret en del børnehuse og flere følger efter. Endvidere har vi igangsat en solid forbedring af Willumsens Museum, som samtidig gøres mere folkelig. 

Oven på en hård start på byrådsperioden er der sket mange gode ting i vores kommune, herunder en klima-, natur og bosætnings strategi samt en ny kommuneplan mm. så vi kan passe på vores smukke natur, herunder at sikre biodiversitet. 

Der er dialog med store virksomheder om etablering her, så vi får flere arbejdspladser og skatteindtægter, men det havde været noget nemmere, hvis vi havde fået vores motorvej, som på total uforståelig vis blev nedprioriteret af Folketinget på trods af dokumenteret enorm samfundsmæssig værdi. 

Om 4 måneder er der kommunalvalg. Jeg håber på at få lov til at fortsætte arbejdet med udviklingen af vores fantastiske kommune på en måde, så der er styr på tingene, og vi ikke igen skal ud i en voldsom turbulens som i 2017/18.

Andre artikler fra denne uge

Åben Have i Skibby


SKIBBY: I anledning af den nationale Klimahandledag 2024, inviterer Marianne Porsborg til en havevandring og snak om, hvad man selv

Læs mere »