175 år i forsikringens tjeneste

0

NORDVESTSJÆLLAND: Der er ikke mange virksomheder i Nordvestsjælland, der kan datere sig tilbage til dengang, hvor enevælden måtte slippe sit tag i den danske befolkning og give plads til, at bønder og godtfolk kunne blive hørt.

 HF Forsikring G/S med hovedsæde i Holbæk kan. Torsdag den 1. april markerer selskabet sin 175 års fødselsdag – stiftet 1. april 1846 – under det langt fra mundrette navn:

”De mindre Landsejendomsbesidderes Brandforsikringsforening for rørlig Ejendom i Holbæk med flere Amter”. 

Efter yderligere et par navneskift endte det dog i 1987 med: ”HF Forsikring G/S”.

I dag sidder Kim Nielsen i direktørstolen. Han har været en del af selskabet siden 1984 og direktør for selskabet siden  2003. Og han er oprigtig stolt over, at selskabet kan fejre 175 års fødselsdag:

– Jeg synes, det er noget særligt. Vi er i branche, hvor sammenlægninger, opkøb og overtagelser har taget fart, ikke mindst gennem de sidste 50 år. Men vi har klaret os.  Vi har fulgt med tiden, og er et moderne forsikringsselskab, som dog ikke er større, end der stadig er plads til at yde en personlig service og rådgivning. Jeg tror også, det er det, der har gjort os stærke nok til at overleve i markedet, fortæller han.

 Da selskabet blev stiftet for nu 175 år siden var formålet at tegne løsøreforsikringer, der skulle dække den almene befolknings behov, og som ved betaling af et medlemsbidrag skulle yde gensidig hjælp til medlemmer, der blev udsat for brand.

Det er netop det, G/S står for: Gensidig Selskab. Det er kunderne, der ejer selskabet. Rent organisatorisk vælges selskabets repræsentantskab blandt kunderne, som igen vælger en bestyrelse.

I dag dækker selskabet stort set alle typer af skadeforsikringer blandt andet bygninger, indbo, motorkøretøjer, rejseforsikringer og ulykkesforsikringer. 

– Vi kan ikke være tilstede med lokalkontorer over hele Sjælland, men den lokale tilstedeværelse og det lokale kendskab betyder meget. De HF-assurandører, som arbejder hjemmefra, er også fordelt på den øvrige del af Sjælland.

Kim Nielsen havde håbet på at kunne markere den store dag, med forskellige aktiviteter, men meget af dette er sat på ”stand by”, indtil omstændighederne tillader det.

Deltag i debatten
Share.

About Author