100 dages erfaringer

100 dages erfaringer

LÆSERBREV

Af Jørgen Olsen
Fjordlandslisten
Irisvej 35
4050 Skibby

Udtrykket ”Første 100 dage” stammer fra USA. Præsident Roosevelt fik i sine første 100 dage i embedet gennemført 15 love for at knække nedturen. Senere blev meget igen – ‘”som det plejer”.

Det nye byråd i Frederikssund har siddet 100 dage. Kan man gøre status? Lidt uretfærdigt da alt kommunalt i dagens Danmark tager masser af tid, grundet det omfattende lovgrundlag der skal overholdes.

Et nyt byrådsmedlem (anden kommune) udtaler: ”Det har overrasket mig, hvor bureaukratisk det hele er. Hvor mange arbejdsgange, man skal igennem, før man reelt kan gøre noget. Der brænder jo en ild hos os alle, og måske især hos os, der er nye. Vi har et vildt ønske om, at der skal ske noget rigtig hurtigt, og det er svært. Det er frustrerende, at der er langt fra tanke til handling.”

En anden nævner: “Jeg er overrasket over, at der er så mange ting, som borgerne ikke ved ….Vi skal derfor blive bedre til at inddrage borgerne på mange områder.”

Fjordlandslisten har netop ”Bedre Borgerinddragelse” som valgløfte, da der ved borgernes engagement og idekatalog kan rykkes positivt og hurtigere.

Vi indbyder til Åbne Møder, hvor borgere kan fremlægge deres ideer og problemer. Et grundlag skabes for at vide, hvor ”skoen trykker”. Vi indledte dette projekt under valgkampen med vores 10 runder af Tour de Frederikssund – forskellige steder i kommunen.

Vores byrådsmedlem, Kirsten Weiland, har et katalog over borgernes udfordringer. Vi er stolte over, at hun har taget fat på disse og sætter sit præg på politiske beslutninger.

Ros til de byrådsmedlemmer, der kan se det fornuftige og vil samarbejde. Der kan rykkes på 100 dage.

Faren er, at ”det bureaukratiske” kunne kvæle de mange gode takter og alt ender i søvngængertempo igen, – ”som det plejer.’”.

Fjordlandslisten ønsker at blive knebet i armen, for ikke at blive selvtilfredse, og, holdes op på vore valgløfter.

Det er motiverende, ordentlighed og sund fornuft. Det skylder vi de mange vælgere der støttede os, og som 4. største parti.

Andre artikler fra denne uge

Husmændene på Egholmmarken


Af Historisk Vejleder for Nationalpark ”Skjoldungernes Land”Karl-Johan Rubæk Gershøj Havnevej 9 4070 Kirke Hyllinge KIRKE HYLLINGE: Efter Reformationen i 1536,

Læs mere »

Kropsfikseret læsning


Af kulturformidler Signe Schroll Feldmeier Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med eReolen LITTERATUR: Siden 10’erne har mange danske forfattere haft et

Læs mere »