Vores ældrestrategi sætter retning for udviklingen

Vores ældrestrategi sætter retning for udviklingen

Læserbrev

Af Susanne Bettina Jørgensen

Byrådsmedlem (A)
Ventevej 6, 4050 Skibby

I slutningen af 2023 fik vi endelig godkendt den nye ældrestrategi, som sætter retning for udviklingen af ældreområdet de næste fire år.

Ældrestrategien forholder sig til tre centrale udfordringer a) Der kommer flere ældre og dermed flere borgere med kroniske sygdomme, b) Kommunen skal varetage en større del af opgaverne i sundhedsvæsnet og c) Der er mangel på medarbejdere.

I Frederikssund kommune vil vi gerne støtte den ældre borger i at leve et sundt, aktivt og værdigt liv, og for at kunne gøre det skal der de næste år være styrket fokus på rekruttering og fastholdelse af medarbejderne, som sker ved at sikre godt arbejdsmiljø, kompetenceudvikling og fleksibilitet i ansættelsen.

Der skal være fokus på sammenhæng for borgerne og på forebyggelse og rehabilitering, altså det at borgerne støttes, så de klarer sig godt, som de kan – det er afgørende for at opgaver og ressourcer hænger sammen i fremtiden.

Også mere nye initiativer som øget brug af frivillighed og samarbejde med pårørende samt brug af velfærdsteknologiske løsninger skal udvikles og sættes i spil.

KL udsendte i december 2023 et nyt sundhedsudspil ”Sundhed for de mange”, som beskriver deres vision for fremtidens sundhedsvæsen.

I dette udspil kan man se, at tanken er, at sundhedsvæsnet og de fleste opgaver rykker ud i kommunerne helt tæt på borgerne.

Det er absolut ikke overraskende, og meget giver også god mening.

Men, der er et men, for hvad med økonomien?

Hvis vi skal have flere opgaver i Frederiksund kommune, så har vi brug for, at pengene følger med, ellers kommer det til at gå gevaldig hårdt ud over velfærden, for både børn og voksne.

Vores ældrestrategi hjælper os et godt stykke på vej, men uden penge til de mange nødvendige initiativer, så bliver det svært.

Andre artikler fra denne uge