5. A og Dronning Margrethe

5. A og Dronning Margrethe

SKIBBY: Skolebørnene i 5. A fra Marbækskolen i Skibby fik i 1998 en særlig oplevelse, da de med deres klasselærer, Inge Thomsen, var på lejrskoleophold i Skagen, fortæller Asger Thomsen.

– Under det obligatoriske besøg i Råbjerg Mile dukkede de to kongepar, Dronning Margrethe, Prins Henrik, Dronning Sonja og Kong Håkon, pludselig op.

– Det var en helt uofficiel privat begivenhed uden journalister og fotografer, men selvfølgeligt med politi, bodygarder og sikkerhedsfolk, som spredte sig rundt om i den store vandreklit.

– Børnene fik lov at blive, men måtte sætte sig stille ned i sandet og ikke fotografere, og i over en halv time overværede de statsskovriderens fortælling om milens geologi, natur og historie. Hvilket de jo ikke tog skade af, mens Prins Henrik så ud til at kede sig lidt.

Så snart de kongelige selskaber havde forladt området, fik børnene travlt med at opsamle Dronning Margrethes cigaretskod, som de hjemførte som souvenirer.

I Skagens havn lå de to kongeskibe diskret uden at bevirke større sammenstimlen eller presseomtale.

– Skolebørnene fra Skibby fik den følgende dag lejlighed til at klappe de royale gravhunde, når de blev luftet på kajen, og til at iagttage Dronning Margrethe, da hun gik til fiskehandelen for at gøre indkøb til frokosten på Dannebrog.

– Alt sammen meget hverdagsagtigt og alligevel uforglemmeligt.

– En af drengene i 5. A, Lasse Fritzen, kom i øvrigt en del år senere til at aftjene sin værnepligt på Dannebrog hvilket affødte mange andre gode historier, fortæller Asger Thomsen.

Andre artikler fra denne uge