Vinderne af bibliotekernes bolsjelæsning 2022 er fundet

0

Fjorten seje 3.klasser fra hele Frederikssund Kommune har i to uger læst på livet løs i en konkurrence om at læse flest bogsider.

JÆGERSPRIS: Alle 3. klasserne har været på besøg på deres lokale bibliotek, hvor de har mødt børnebibliotekarer, der var klar med boginspiration.

På bibliotekerne har klasserne hver fået et stort patentglas, som de meget engagerede har pyntet smukt med glimmer, øjne og pompons. Mens de pyntede, blev der talt om, hvad en god bog er og hvorfor læsning kan være sjovt.

Konkurrencen mellem 3.klasserne går ud på at samle flest bolsjer. Hver gang en klasse læser 50 sider i en bog, så kommer bibliotekaren et bolsje i deres glas, som står på biblioteket.

Børnene er nogle gange kommet ind med deres forældre for lige at kikke til glasset og se,hvor klassen stod i forhold til de andre klasser.

Klasselæreren melder læste sider ind til bibliotekaren, der kan konkludere, at de tilmeldte 3.klasser samlet set har læst mere end hundredetusinde sider i løbet af de sidste to ugers bolsjelæsning.

Bibliotekar Fie Biegler så overraskede vinderklassen, 3.B fra Jægerspris Skole, med den gode nyhed, at de var den klasse i kommunen, der havde læst absolut flest sider. Deres bolsjer kunne ikke engang rummes i glasset, der måtte supplerende poser til.

Kagemand

Jægerspris Bibliotek har de seneste år fungeret som skolebibliotek for hele Jægerspris Skole. Derfor kommer 3.B fast en gang om ugen på besøg på biblioteket.

Denne torsdag blev børnene noget overraskede, da de som sædvanligt løb over på biblioteket. For biblioteket så ikke ud som sædvanligt.

Børnebiblioteket var pyntet med flag, og der var serveret kagemand, da de trådte ind ad døren. Og det hele var til deres ære. Klassen havde derudover vundet en bogpræmie, som de kan læse i 4. klasse efter sommerferien. Det sker for at understøtte glæden ved læsning yderligere.

Frederikssund Bibliotekerne afholder bolsjelæsning en gang årligt i maj.

I uge 22 og 23 i 2023 læses der igen løs.

Foto:
Frederikssund Bibliotekerne

Share.

About Author