Vi skal have flere cykelstier i Hornsherred

0

Af Mikkel Johansen
Kandidat for Venstre KV21
Kirkegade 20, Skibby

 

Hornsherred er i den grad bagud på point på en del områder, blandt andet når det gælder sikker transport for cyklisterne. 

Med de senere års øget fokus på miljø og folkesundhed giver det rigtig god mening at etablere flere cykelstier i denne del af kommunen.

Hvis vi er interesseret i at få flere borgere op på cyklen, er sikre cykelruter en nødvendighed. 

De fleste indbyggere i Hornsherred fravælger cyklen, netop fordi de ikke føler sig trygge, når de bevæger sig ud i trafikken, hvilket man jo godt kan forstå, når man har oplevet, hvor hurtigt nogle biler kører på de små landeveje i og mellem de små landsbyer, – og nej, det hjælper ikke med fartbegrænsninger, da langt fra alle overholder dem. 

Om vinteren, når det bliver tidligt mørkt, er det en farefuld færd at begive sig ud på cykel i herredet, både for skolebørnene og de voksne.

Det er selvfølgelig ikke alle steder, det er muligt at anlægge en cykelsti. Nogle steder er der beboelse helt ud til vejen, hvilket gør det svært at anlægge en cykelsti. Til det kunne svaret være ”to-i-en veje” gennem byerne eller de beboede områder.

Ifølge den nye 10-årige investeringsplan er der lagt op til flere cykelstier i kommunen. Dalbycykelstien, der går fra Skibbyvej til Dalby skole, står færdig, og den længe ventede Kulhusecykelsti er endelig igangsat. 

Men når jeg ser på lokalplanen over cykelstierne, kan jeg ikke lade være med at tænke, ”Det er langt fra nok”. Vi skal blive bedre til at binde byerne og naturen sammen.

Det vil jeg arbejde for, når/hvis jeg kommer i byrådet efter den 16. november.

Deltag i debatten
Share.

About Author