Vandretur for familier i pinsen

0

Gå på guidet opdagelse i Hornsherreds smukke fjordlandsnatur den 5. og 6. juni.

HORNSHERRED: Hvis man holder af at vandre og kan lide naturoplevelser, så er der mulighed for at komme med på en to dages vandretur med overnatning – i selskab med spejdergruppen Ræven Skibby Trop og Flok.

Turleder er spejderleder Cecilie Wulff og turen er for familier med børn eller bedsteforældre med børnebørn (fra otte år). Der er plads til 28.

Billetter, der inkluderer al forplejning (undtagen frokost på førstedagen) og alle oplevelser, koster 150 for voksne fra 16 år og 50 for børn og købes via www.rejsestalden.frederikssund.dk

– Det er anden gang, Rejsestalden samarbejder med Ræven Skibby Trop og Flok om at skabe naturoplevelser i Hornsherred for familier, fortæller kulturmedarbejder Camilla Hultén Fruelund.

– Når vi lægger Rejsestaldens kræfter sammen med nogle af de mange meget kompetente frivillige, der er i vores lokalområde, kan vi skabe virkelig gode oplevelser.

– Arrangementet er desuden støttet af Kulturpuljen, og det gør det muligt for os at sætte arrangementet i et prisleje, hvor forhåbentlig alle kan være med. Det er lidt en kæphest for os i Rejsestalden, at alle børn skal have adgang til kultur, fortæller Camilla Hultén Fruelund.

Syv kilometer

Turen starter søndag den 5. juni fra Jægerspris med en smuk vandretur på cirka syv kilometer langs fjorden til Dalby Huse.

Her venter en badetur fra sandrevlen et stykke ude i fjorden inden den traktortrukne vogn, Hornsherreds NATURekspres, samler selskabet op og kører til Storkollektivet Svanholm.

På Svanholm kan man klappe og nusse de livlige geder og hvile benene, mens caféen serverer kaffe, saft og kage. Derefter kører naturekspressen til spejderlejren i Skibby. Her tilberedes aftensmaden sammen med spejderne. Overnatning foregår udenfor i telte.

Fem kilometer

Mandag den 6. juni kører naturekspressen til det naturskønne område Selsø ved Roskilde Fjord, hvor spejderne laver naturaktiviteter en times tid, inden naturekspressen kører til udkanten af Sønderby, hvorfra dagens vandreetape starter.

Turen er på cirka fem kilometer og går via Østby Skov og fiskerlejet Skovgærdet til Østby.

I Østby serveres der eftermiddagskage, og man kan hilse på og høre om de fritgående økogrise, inden naturekspressen bringer deltagerne tilbage til deres bagage i spejderlejren i Skibby.

Herfra er der rutebusser mod Jægerspris og Frederikssund eller mod Roskilde.

Turen er arrangeret af Kulturhuset Rejsestalden og Ræven Skibby Trop og Flok. Arrangementet er en del af Skibby Aktive for Fjordlandets omfattende arrangement Grøn Pinse, der løber af stablen den 3. til 6. juni.

Alle medvirkende på turen er frivillige, bortset fra besøgene på Svanholm og hos Selsø Øko. Hornsherreds NATURekspres er drevet på frivillig basis af Skibby Aktive for Fjordlandet.

Share.

About Author

Avatar photo