Væverier i Venslev

Væverier i Venslev

VENSLEV: I caféen hos Andelsbutikken Høkeren i Venslev er der netop startet en udstilling med spændende værker af væverske og billedkunstner Bodil Bergstrøm.

Jonna Dall fra Høkerens Kunstudvalg fortæller, at Bodil Bergstrøm lægger vægt på at bevare gamle væveteknikker og andre håndværkstraditioner som for eksempel løb-binding, som hun benytter til fremstilling af krukker. Hun er samtidig ofte utraditionelt i sit materialevalg, idet nogle af krukkerne er lavet af videobånd og cykelslanger, ligesom hendes billeder er skabt på vævede ”lærreder” af videobånd og påklistret dagligdags genstande som skaber for eksempel skole-, leg-, og biografmotiver.

I udstillingen indgår også smukke og farverige brugsgenstande som sofapuder, håndklæder og dækservietter. Bodil Bergstrøm arbejder dels hjemme og dels i Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk, hvor man jævnligt kan træffe hende ved væven.

Cafeén i Venslev, der danner ramme om udstillingen, har åbent dagligt til klokken 18 og i weekenden til klokken 14. Udstillingen kan besøges frem til den 23. maj.

Andre artikler fra denne uge