Umage forfatterduo på research på Egholm Museum

0

KIRKE HYLLINGE: Efter i en telefonsamtale med Egholm Museums leder, Rikke Falck, at have sikret sig, at museet også havde våben fra 1600-tallet, drog 10-årige Theodor William Larsen og hans 65 år ældre forfatterkollega og nabo, Hans-Willy Bautz, sammen med Theodor Williams mor, Christina Larsen, fra Haslev til Egholm.

Forfatterkolleger? Jo, for nogle måneder siden fik de udgivet deres fælles værk, ”Skelettet på slottet“, som Forlaget Mellemgaard kalder for en børnekrimi for otte- til tolvårige.

Hans-Willy Bautz, der er en erfaren forfatter med seks krimier på dansk, to på tysk og to bøger med for-
tællinger på tysk, fortæller, at han i længere tid havde tænkt på at skrive en børnebog.

– Men så kom jeg til at tænke på, om jeg som 75-årig vidste tilstrækkeligt om børns verden til, at jeg kunne skrive for børn. Jeg spurgte derfor min nabos søn, Theodoer William, om han havde lyst til at skrive en bog sammen med mig. Det havde han. Så det er faktisk ham, der har støbt kuglerne, som jeg så har fyret af tilsat min egen fantasi, fortæller krimiforfatteren.

„Skelettet på slottet“ handler om to drenge, Mark Schmidt og Frederik greve Tornhøj, som på slottet Tornhøj, hvor Frederik bor, oplever, at der bliver fundet et skelet bag en mur. Da Mark har magiske evner, kan han føre dem tilbage i tiden. Her finder de ud af, hvem den indemurede var og hvorfor han blev muret inde.

Flere bøger

Da der er stor interesse for ”Skelettet på slottet“, har Theodor William udtrykt ønske om, at han sammen med Hans-Willy Bautz gerne vil skrive en nummer to.

De har allerede en masse ideer. Blandt andet skal den nye historie have handling under svenskekrigene i 1600-tallet, som Mark kan beame dem tilbage til.

Under deres research til historien kiggede den umage forfatterduo på gamle våben på Egholm Museum.

Med grundlæggeren af museet, Ole Falcks stemme i høretelefonerne, fik de at vide, hvordan et luntegevær fra den tid fungerer.

Udover at have været på Egholm Museum skal Theodor William Larsen og Hans-Willy Bautz lave research i Svenskekløften i Hesede Skov ved Haslev, samt ved Gøngehøvdingens hule i Store Hestehave ved Præstø. Skoven ejes i øvrigt af Ole Falck.

Share.

About Author

Avatar photo