Ugens klumme

0

Fællesskab

Det er søndag, det er fastelavns søndag og vi har haft tøndeslagning i Skuldelev. Jeg er helt ”høj” efter den store opbakning hele byen og omegnen har vist til arrangementet.  Det var lidt koldt og det blæste men alligevel mødte over 160 børn og voksne op. Det er fællesskab i byen så det basker! Jo der kommer også nogle udefra, og vi konkurrerer også med mange andre arrangementer på samme tid, men opbakningen fra byen og vores lokalområde er ikke til at tage fejl af. Vores gode Dagli’Brugs og menighedsrådet og bylauget er sammen om dette arrangement, og det vokser bare fra år til år. 

I år vil bylauget og vores idrætsforening indlede et samarbejde omkring en fælles fest i august, og de første møder er afholdt. Planerne kommer senere, men viljen er der og så må vi se hvad vi finder på. Bylauget samarbejder også med Multikulturforeningen, og vi prøver at koordinere med alle der arrangerer noget i byen. Fællesskab kommer ikke af sig selv, vi må alle gøre en indsats. Det der betyder noget er den opbakning man får når tingene lykkes, og man møder lutter glade mennesker som har moret sig og haft det hyggeligt sammen med andre.Vores madfællesskab i Skuldelev har snart eksisteret i et år, og vores månedlige fællesspisninger har stort set været udsolgt hver gang. Og der kommer stadig nye deltagere til, men også nye frivillige til at stå for mad og oprydning. Igen styres det af lokale frivillige kræfter der bruger tid og kræfter på at organiserer. Og med god støtte fra vores lokale brugs. Jeg glædes over at deltage både som gæst og som praktisk hjælp når jeg kan.

Jeg tror mere og mere på at de lokale fællesskaber er på vej op overalt i vores område. Vores yngre borgere har også fundet meningen med at deltage i fællesskabet, og tage del i det lokalsamfund de bor i. Vi skal tilpasse vores arrangementer så det passer til både børnefamilier og seniorer, men så får vi også den deltagelse der skal til for at alting lykkes. Og så må vi ikke underkende at det beriger hele vores eksistens at føle sig velkommen og accepteret i det samfund vi lever i. Og det uanset hvilken tro, hudfarve, baggrund, handicap eller andet vi kommer med! Det er vores lokale foreninger vigtigste opgave at favne bredt og byde velkommen til alle. Med gode arrangementer, socialt samvær og plads til forskellighed tror jeg vi kan få nye stærke ildsjæle med i vores foreninger. Jeg er sikker på at der er personer som gerne vil være med til at påvirke vores lokale samfund, og ikke kun med kommentarer på facebook, men som sikkert også gerne vil være med hvor diverse beslutninger træffes. Det er ikke så svært kan jeg hilse og sige. Mød op når der er arrangementer og tilbyd at hjælpe, så kommer du i kontakt med alle os der laver arbejdet, uanset om det er bylaug, multikultur, idrætsforening, Skibby Aktive eller alle de andre foreninger.

Jørgen C. Christensen:
Oldermand Skuldelev Bylaug, markedsansvarlig i Skibby Aktive, bestyrelsesmedlem i Multikulturforeningen, m.m.

Klummen er et fast indslag i Hornsherred Lokalavis, hvor vi har givet pennen fri til en gruppe mennesker, der har det til fælles, at de alle på den ene eller den anden måde er rodfæstet i Hornsherred. Det er avisens faste holdeplads for markante meninger og gode personhistorier, alle med udgangspunkt i ugens skribent, men
først og fremmest med Horrensherred i centrum.

Deltag i debatten
Share.

About Author