Ugens klumme af Nanny Kragh Mortensen

0

Klummen er et fast indslag i Hornsherred Lokalavis, hvor vi har givet pennen fri til en gruppe mennesker, der har det til fælles, at de alle på den ene eller den anden måde er rodfæstet i Hornsherred. Det er avisens faste holdeplads for markante meninger og gode  personhistorier, alle med udgangspunkt i ugens skribent, men først og fremmest med Horrensherred i centrum.

Minderne har ”man” da lov at ha’

Livet er et kort sekund
Et med både godt og ondt
Tror man eller håber man,
så skuffes man.
Livets viser drejer sig
Man mødes og skilles
Tja…… tænk, hvor vi var,
og hvad vi tænkte for 1 år siden.

Jeg blev mindet om det forleden, da jeg fik sendt Skuldelev-Selsø Multikulturforenings regnskab for 2020. Det var lidt tyndt og slet ikke som det plejer, og det havde røde tal på bundlinjen. 

Sandsynligvis ser det ud som rigtig mange andre foreningers regnskab for 2020 – kontingentet er gået ind, nogle udgifter til donationer  og vederlag er gået ud, men AFLYSNINGERNE, er jo det, der uden ord står og skriger ud til en, når man kigger på det. 

Vi nåede at afholde 2 arrangementer (og så lige generalforsamlingen i et Corona-stille øjeblik i august).

Det første arrangement fandt sted i januar og var en koncert, hvor Erling Birkeholm alias King Memphis sang fra Elvis religiøse sangkatalog. Vi afholdt det i samarbejde med Skuldelev-Selsø Menighedsråd og Selsø Kirke var stuvende fuld. Vi havde valgt, at det var gratis at deltage – tænkt bare: man mødte op, satte sig tæt på bænkene og sang/nynnede med, som man havde lyst til ( ja, det var dengang). 

Det næste arrangement udviklede sig temmelig sindsoprivende. Det fandt sted fredag den 5. marts. Der var vist ingen af os, der havde en forestilling om, hvad der ventede os. Vi glædede os til at byde en sal fuld af gæster velkommen til en dejlig aften. Alle billetter var revet væk og nu handlede det bare om at få ordnet det hele, så vi kunne være parat. To-do listen var klar, bestyrelsen gik i gang med at sætte borde og stole op, dække borde med bordeauxfarvede duge, lysestager, handle ind i Dagli’Brugsen, sætte bar op, gøre klar ved indgangen……. Alt gik som det plejer …..lige indtil John Mogensen kopien ankom fra Århus. 

En virkelig vellignende kopi med det man i det gode, gamle dage kaldte en eftertrykkelig ølvom, sort tøj, brede/røde seler – og et fuldskæg med snoninger under næsen ….. næsten for godt til at være sandt 🙂

Desværre havde han fået et hold i ryggen under morgenbadet, så han måtte lige ind og ligge på en sofa efter den lange biltur. 

OK – den medbragte pianist gik i gang med at sætte lys og lyd og pianoet op, og kiggede med jævne mellemrum ind til den på langs liggende ”John Mogensen”. På et tidspunkt gik det op for os, at ”John Mogensen” overhovedet ikke kunne røre sig, og en telefonopringning til 1813 fastslog, at der om lidt kom en ambulance for at hente den uheldige mand og køre ham på hospitalet. Som jeg husker det var det ved 18-tiden, hvor gæsterne begyndte at ankomme med deres medbragte mad, så de kunne spise og hygge inden koncerten, der skulle starte kl 20.

Pianisten begyndte nu at ringe rundt til andre ”John Mogensen’er” i landet – og stødte på en kopi fra Fyn. Han var frisk – sprang ind i bilen og ankom (vist kl 19.45) og i løbet af få minutter fik han aftalt repertoire med pianisten og kl 20.05 gik han på scenen!!!!

Kan I forestille jer, hvor mange tanker, der var vendt og drejet i bestyrelsen i disse timer?

Skulle vi aflyse? Skulle gæsterne have refunderet deres billetter? Skulle vi finde et musikanlæg og få en god aften alligevel, nu vi var kommet sammen? ………………. 

Og tænk – så blev det en fantastisk aften.

Kopien af kopien – altså ham fra Fyn var noget tynd – men han sang fantastisk – og alle havde en helt forrygende og glad aften med alle de dejlige, folkekære sange, som er i John Mogensens repertoire. Og der blev sunget med af fuld hals……det er værd at bemærke nu, hvor vi synger fællessang – hver for sig!

Da vi gik og ryddede op bagefter – var vi glade og fornøjede ……og matte ….. det var virkelig en mindeværdig aften. 

Det var så det 2020 ……….. koncerten i maj med Blø Brø blev aflyst, loppemarkedet i september blev aflyst, Skuldelev løbet i oktober blev aflyst, koncerten med Wånsda i oktober blev aflyst, bankospillet i november blev aflyst…..

Hold da op, hvor har vi meget at glæde os til, når vi bliver frie fugle igen 🙂

I mange år var Nanny Kragh Mortensen konsulent indenfor læsning, læse-skrivevanskeligheder og
specialpædagogik.

Nu hvor hun har masser af tid bruges den på familien, læsning, maleri, slægtsforskning og  Skuldelev-Selsø Multikulturforening og Kaffeklubben i Skuldelev. Nanny bor lige midt imellem Skuldelev og Østby

Deltag i debatten
Share.

About Author