Ugens klumme af Morten Kremmer

0

Klummen er et fast indslag i Hornsherred Lokalavis, hvor vi har givet pennen fri til en gruppe mennesker, der har det til fælles, at de alle på den ene eller den anden måde er rodfæstet i Hornsherred. Det er avisens faste holdeplads for markante meninger og gode personhistorier, alle med udgangspunkt i ugens skribent, men først og fremmest med Horrensherred i centrum.

Vores nye vane

I den her tid ser jeg mere fjernsyn end jeg plejer. Jeg er også mere i haven end jeg plejer, og træværket udenfor er jeg endda i gang med at male. Det er ikke fordi jeg er sendt hjem fra job at jeg har mere tid, det er mest fordi den nye vane er at blive hjemme. Aftenmøder i foreninger er enten aflyst eller ændret til telefonsnakke. I weekender har der været meget få, tæt på ingen aktiviteter. Desværre er mange af forårets arrangementer som Hornsrock, Grøn Weekend og andre også aflyst på forhånd.

Selvom det faktisk for nogle kan være rart med et pusterum og lidt tid hjemme, så er jeg bekymret for vores nye ”blive hjemme vaner”. Før marts var Hornsherred et aktivt område, med rigtig mange foreninger hvor folk mødtes, og med mange arrangementer i løbet af året. Vi havde også et flot udbud af detailbutikker, måske den eneste by i kommunen hvor alle butikslokaler var optaget.

Det skal vi virkelig arbejde for at komme tilbage til, for aktiviteter og detailhandlen er vigtige for at vores område trives og udvikler sig.

Derfor jeg også glad for at Lørdagsmarkederne i Skibby starter op igen i denne måned. Under lidt andre vilkår, ja – men det et step i den rigtige retning. Jeg håber at mange vil benytte lejligheden til at pause syslerne hjemme og komme lidt ud.  

Vi kan næsten ikke forestille os hvordan vores hverdag ser ud om et halvt eller et helt år. Den forandring vi oplevede fra den ene dag til den anden, mener mange vil sætte spor langt ind i fremtiden. Nogen taler om at håndtrykket helt skal afskaffes. Andre mener vi i langt højere grad skal arbejde hjemme fremover.

Uanset hvordan hverdagen bliver i fremtiden, så håber jeg vi kan bruge den kreativitet og skabertrang der er i vores område til at påvirke det. Vi er nødt til at sørge for at vi holder gang i området og finder muligheder i de nye rammer. I maj måned præsenterer Skibby Aktive for Fjordlandet en helt ny aktivitet i området, hold øje med lokalavisen og Facebook hvor det offentliggøres. Når i ser det præsenteret, så tænk på at det er frivillige der har fået det til at lykkes, og det er frivillige der driver det. Hvis frivillige kan løfte så store projekter, så kan vi rigtigt meget sammen.

Jeg håber at vi kommer stærkt ud af den her periode, og jeg vil opfordre alle til at tænke på hvordan de kan bidrage til at det sker. Brug de lokale butikker, besøg det slot eller museum i området som lige nu savner turisterne. Og mød op når foreninger og klubber igen åbner for aktiviteter. Vi skal den nye vane til livs.

Morten Kremmer er formand for Skibby Aktive for Fjordlandet

Deltag i debatten
Share.

About Author