Ugens klumme af Morten Kremmer

0

Klummen er et fast indslag i Hornsherred Lokalavis, hvor vi har givet pennen fri til en gruppe mennesker, der har det til fælles, at de alle på den ene eller den anden måde er rodfæstet i Hornsherred. Det er avisens faste holdeplads for markante meninger og gode personhistorier, alle med udgangspunkt i ugens skribent, men først og fremmest med Horrensherred i centrum.

Til helvede med hverdagen

Dan Turéll holdt af hverdagen. “Selv gennem alle dens irritationer”…. “De breve der skal skrives, Huslejeopkrævningen, Afstemningen af checkhæftet og Opvasken“

Det gør jeg sådan set også, tror jeg. Men er det alligevel ikke utroligt så lidt afbræk i hverdagen der skal til, før man virkelig føler det er ferie? En weekend i sommerhus eller bare en overnatning væk fra hjemmet føles som noget særligt.

Det må da være et tegn på man burde sige til helvede med hverdagen og flytte på en øde palmeø, til evig ferie? Når det kan være så godt for en stund, så må det være himmerig for en uafbrudt periode. Indtil man savner det derhjemme, ihvertfald.

For tiden er jeg opslugt af DRs serie “Alene i vildmarken”. Her tager 6 hold afsted til det nordligste Norge med det formål at være væk så længe som muligt. Den der sidst tager hjem vinder. Væk fra alle bekvemmeligheder som varmt vand og mad nok, væk fra arbejde men også fra familien. Så kan man sidde og følge med og overveje om den form for ferie-ekstremsport skulle erstatte “Telefonen der uafladelig forstyrrer det smukkeste, blankeste stillestående ingenting i mit akvarium”.

Man kan tænke lidt over hvor hurtigt man egentlig selv ville trykke på knappen og bede om at komme hjem. Hjem til opvask, bilag der skal ordnes, hunde der skal luftes i regnvejr og telefonen der ringer. Men også til familien, vennerne og alle de oplevelser der findes i hverdagen og i det lokale.

Jeg tror ikke jeg ville holde mere end en uge! Så er ferien slut, så er det altså tid at komme retur. Det er en mærkelig dualitet, det der med at ønske sig til en øde ø for blot at ønske sig hjem igen ugen efter. Måske Turéll sagde det bedst med afslutningen i hans digt: “Hold da helt ferie hvor jeg holder af hverdagen”

Morten Lindeberg Kremmer
Formand Skibby Aktive for Fjordlandet

Share.

About Author