Ugens klumme af Morten Kremmer

0

Klummen er et fast indslag i Hornsherred Lokalavis, hvor vi har givet pennen fri til en gruppe mennesker, der har det til fælles, at de alle på den ene eller den anden måde er rodfæstet i Hornsherred. Det er avisens faste holdeplads for markante meninger og gode personhistorier, alle med udgangspunkt i ugens skribent, men først og fremmest med Horrensherred i centrum.

Tiden er inde til konstruktiv dialog med politikerne

Næste år er det kommunalt valgår, og allerede til foråret starter vælgermøderne hvor lokalpolitikerne vil fortælle os hvad de vil arbejde for i den næste valgperiode. Vælgermøderne i vores område plejer at være gode, men selvfølgelig bliver de prægede af få større sager.

Skibby Aktive for Fjordlandet er ikke en politisk forening og vi holder os med vilje fra at blande os i politiske uenigheder. Vi arbejder udelukkende for projekter som åbenlyst er med til at gøre det bedre at bo i Hornsherred. Det synes jeg afspejles godt i både vores medlemsliste og blandt de frivillige hvor medlemmer fra mange partier findes. 

Det er vores lokalpolitikere som repræsenterer borgerne politisk, og det er dem der kan arbejde for de større projekter og tage de svære beslutninger når der virkelig skal prioriteres. Derfor er det vigtigt at de kender til sager der rør sig blandt de borgere de repræsenterer. Jeg oplever de fleste af de politikere vi har valgt nu er meget aktive i at orientere sig lokalt. Men der er også nye der stiller op, og alle kan trænge til en genopfriskning.

Så min opfordring til alle i området er simpel: Hvis du har en holdning til en sag i dit lokalområde, eller et konkret ønske til forbedring så er efteråret det helt rigtige tidspunkt. Her er bedre mulighed for at komme i dybden med sager, end der er næste år på samme tid.

Vær konstruktiv, og skriv dine input til de politikere der er på valg her i området – eller send dem som læserbrev til avisen. Et løsningsforslag kommer meget længere end kun kritik, fordi de folkevalgte også er mennesker – som i øvrigt alle yder en stor frivillig indsats for deres lokalsamfund.

I Skibby Aktive for Fjordlandet arbejder vi for at vores område skal være en dynamo for kommunen. Altså, at de tiltag og udviklingsprojekter vi starter kan være med til at trække hele kommunen op. Vi arbejder ikke med ting der allerede fungerer godt i forvejen, og vi arbejder ikke for at stoppe ting men kun for at starte op.

Jeg går og håber, at vi kan få de tanker til at smitte af på den politiske debat, vi skal have det næste år op til valget. Selvfølgelig skal der være plads til at være utilfreds – det er hele pointen med en debat at ikke alle er enige. Men tænk hvad vi kunne opnå, hvis vi i vores område satte en ære i at fokusere på muligheder og det konstruktive frem for begrænsninger og kritik. Så ville vi i sandhed blive en dynamo for hele kommunen!

Morten Kremmer er formand for Skibby Aktive for Fjordlandet

Deltag i debatten
Share.

About Author