Ugens klumme af Jørgen C. Christensen

0

Klummen er et fast indslag i Hornsherred Lokalavis, hvor vi har givet pennen fri til en gruppe mennesker, der har det til fælles, at de alle på den ene eller den anden måde er rodfæstet i Hornsherred. Det er avisens faste holdeplads for markante meninger og gode personhistorier, alle med udgangspunkt i ugens skribent, men først og fremmest med Horrensherred i centrum.

Så kan vi igen arrangere…

Det har været en lang tid uden arrangementer af diverse slags, men nu åbner der sig muligheder igen og de bliver i den grad udnyttet. Jeg glædes over alle de planer og arrangementer som nu kan lade sig gøre, også selv om det bliver med Coronapas, negativ test, mundbind og afspritning. Som oldermand i Skuldelev Bylaug er det især planen for vores gadekærsmarked, som vi afholder d. 19. juni og hvor alle pladser hurtigt blev udsolgt, som jeg glæder mig til. Det at kunne lave en aktivitet som både børn og voksne har fornøjelse af at deltage i, samtidig med at vi kan give vores besøgende en god hyggestund ved gadekæret, hvor man kan købe pølser og flæskestegssandwich fra grillen, samt øl, vand og rosévin fra baren. I år har vi også en del lokale kunstnere og kunsthåndværkere med sammen med alle loppestandende. Det bliver meget spændende at se en masse billeder, skulpturer, glaskunst og meget andet. Og ikke mindst bliver der både musikalsk underholdning for de voksne og en hoppeborg til børnene.

Jeg kan også komme i gang med vores Lørdagsmarkeder igen. Første gang d. 26. juni og mange har allerede ringet eller sendt mail for at melde sig til. Jeg kan virkelig mærke hvor meget folk mangler at kunne lave noget sammen og komme ud og opleve noget nyt. Jeg har faktisk haft henvendelser hele foråret siden starten af marts. Så derfor er det nu en dejlig fornemmelse at kunne sige nu sker det, nu starter vi igen. Men også her skal vi fortsat passe på og holde afstand, spritte af, og tage ekstra hensyn til hinanden. 

Og i Multikulturforeningen har vi planlagt nogen af de aflyste koncerter i de kommende måneder. Der bliver både hyggelige genhør med kunstnere vi har set før, og nye talenter som vi ser frem til at præsentere. Og jeg glæder mig til at kunne nyde den hyggelige stemning der er i salen når der er fællesspisning, og snakken går på kryds og tværs mellem naboer og gode venner, og så ikke mindst begejstringen når underholdningen starter. At få lov til at medvirke ved sådanne arrangementer, hvor folk bagefter giver udtryk for en god aften og siger tak for indsatsen er virkelig meget værd. Også ved disse koncerter skal der vises Coronapas eller negativ test ved indgangen, samt bruges mundbind indtil man sidder ved bordet. Disse forhold kommer vi sikkert til at leve med i en rum tid endnu, tror jeg. Men også hellere det end en ny nedlukning fordi smitten har bredt sig. 

I det hele taget synes jeg vi skal tage JA-hatten på og glædes over hvad der kan lade sig gøre, i stedet for at kun se begrænsningerne. Vi er mange frivillige der gerne vil lave en masse for vores lokale område og skabe sammenhold og gode oplevelser. Så støt din forening med det du kan, og deltag i de arrangementer som nu bliver til noget, så kan vi få hele vores dejlige samfund til at fungere igen.

Jørgen C. Christensen:
Oldermand Skuldelev Bylaug, markedsansvarlig i Skibby Aktive, bestyrelsesmedlem i Multikulturforeningen, m.m.

Deltag i debatten
Share.

About Author