Ugens klumme af Charlotte Drue Aagaard

0

Klummen er et fast indslag i Hornsherred Lokalavis, hvor vi har givet pennen fri til en gruppe mennesker, der har det til fælles, at de alle på den ene eller den anden måde er rodfæstet i Hornsherred. Det er avisens faste holdeplads for markante meninger og gode personhistorier, alle med udgangspunkt i ugens skribent, men først og fremmest med Horrensherred i centrum.

Hornsherreds herligheder……

Som tilflytter til Lyngerup i det smukke Hornsherred opleves en meget lang positivliste af fantastiske scenarier. Efter at have boet i Frederikssund i 16 år – har købet af vores dejlige hus i den grad åbnet mine øjne for den helt særlige smukke natur og de vildeste solnedgange.

Men udover de mange smukke naturoplevelser – så er Hornsherred også rig på mennesker – gode og næstekærlige mennesker. Men her bor også mange mennesker som kæmper. Kæmper for deres hverdag, deres økonomi og ikke mindst deres familie.

Det kan være en aften, at min mobil ringer – eller en messenger besked tikker ind. Herefter kræver det lidt koordinering for at nå frem til, hvordan en donation bedst kommer videre. Jeg må jo ikke have en fysisk liste over mine familier. Så det bliver til en indre liste – og hvordan skelner man imellem 46 familier, som man har kendskab til. Hvordan fordeler man fair og dermed giver en fair chance for, at alle familierne er i spil. Kan man overhovedet det? Det nemme svar vil altid være ja – men sandheden er et stort nej. Et nej fordi der er flere familier, der efterlader et større indtryk end andre. Der er flere familier, hvis historie berører mig mere end andres. Der er familier som rammes af uheld og triste skæbner. Der er decideret ondskab og familier, som er økonomisk tungt ramt. Der er ægteskaber som knuses og prisen bliver for høj, både for forældrene – men især også for deres børn.
Siden 2019 har JULEHJERTER – Jægerspris & Omegn samlet ind til lokale familier, som mangler økonomien til at fylde deres børns jul op med glimmer, glitter og gaver. I 2019 var der 23 lokale familier som modtog julegaver samt gavekort til mad. I 2020 var tallet steget til 45 familier. Men det lykkedes igen. Takket være Jer – de mange fantastiske hjerter og lokale firmaer, som i den grad støttede op.

Jeg har gennem årene haft kontakt med rigtig mange enlige og familier, som havde brug for hjælp. For at aflaste lidt – valgte jeg, at danne en styregruppe og et officielt koncept som hedder HJÆLPSOMME HÆNDER – Jægerspris & Omegn. Styregruppen arbejder for øjeblikket videre med, at danne en forening og dermed få nogle andre og bredere muligheder fremadrettet. Indtil videre har vi haft 17 indsamlinger. Der var f.eks. Sofie som var gået under jorden og havde boet på en hemmelig adresse i flere år. Hendes x-kæreste havde tævet hende voldsomt – både fysisk og psykisk. Eller Anders som havde haft en voldsom skilsmisse og var gået helt i stykker. Han kæmpede for at kunne betale sine regninger, finde et job og en retning i livet. Så var der Gitte. Hun blev ramt af PTSD grundet et forhold med en mand, som styrede hendes liv og alt hvad hun lavede. Fælles for dem alle var, at de havde børn. Børn som altid betaler prisen for, at forældrene lider.

Uanset hvor vi været henne og samlet ind, om det har været Lyngerup, Jægerspris, Frederikssund eller Skibby, så har der været så mange hjælpsomme hjerter, som har lagt vejen forbi – på trods af, at de måske heller ikke selv havde så meget – men de har doneret det, som de kunne undvære. Det er den smukkeste gestus.

Vi kan noget ganske særligt i vores kommune – det skal vi huske og det skal vi værdsætte – for vi kan stå sammen i et fantastisk fællesskab i næstekærlighedens navn. Det er noget ganske særligt og uendelig dyrebart! Det gør mig stolt, at dem med overskud – hjælper dem i underskud – TAK!

Charlotte Drue Aagaard bor i Lyngerup.
Hun er bl.a. formand for Stafet for Livet – Frederikssund, stifter af HJÆLPSOMME HÆNDER – Jægerspris & Omegn og JULEHJERTER – Jægerspris & Omegn, medstifter og bestyrelsesmedlem i Feminine Fodaftryk og bestyrelsesmedlem i Lyngerup Bylaug.

Deltag i debatten
Share.

About Author