Ugens klumme

0

Det bedste job i verden

Jeg havde tænkt mig at skrive en klumme om alt det positive det sker i vores område i øjeblikket. Sådan en rigtig optimistisk sag om alt jeg selv er begejstret for i de projekter vi følger og arbejder med i Skibby Aktive. Men med den Corona virkelighed vi er vågnet op til i dag, så tror jeg vi skal gemme jubelsangen til en anden gang.

Ikke fordi vi skal glemme vores begejstring, men fordi hverdagen er blevet meget anderledes og uafklaret for mange med kort varsel. 

Det er en alvorlig sag som kan få store konsekvenser i vores samfund, også her i området.

Men det er også en kæmpe mulighed for at rykke lidt sammen og løse udfordringen i fællesskab. Vi får chancen for at opleve at ægte samfundssind ligger et niveau over politiske overbevisninger og er noget som binder os sammen. Man kan ikke være irriteret over bropenge når man står midt i en flok der har brug for hjælp. Så må man gøre noget. 

Frivilligt arbejde er det bedste job i verden af en simpel grund: Alle de der udfører det, gør det fordi de har lyst. De synes simpelthen det er givende at møde op og gøre noget for andre – ellers kom de ikke. Og det smitter af på de andre der er mødt op. Hvad enten det er et møde om noget der skal ske ude i fremtiden, eller det er at hjælpe til i en forening – eller det er at hjælpe sine naboer med at komme gennem Corona krisen – så får man det automatisk bedre af at gøre det. Jeg ved ikke med dig, men sådan er det ikke altid på mit betalte hverdagsjob.

Så nu har du for alvor chancen for at prøve det. Der er mange der har brug for en hånd i den næste tid. Med pasning af børn, indkøb eller noget tredje. Hvis det ikke skal være noget praktisk, så kan du hjælpe vores lokale butikker ved at huske at bruge dem. Alle virksomheder går en svær tid i møde, men specielt de små må vi støtte hvis de stadig skal være her til næste år. 

Hvad kan du bidrage med? 

Hvad kan du gøre for dit lokalsamfund i den næste tid?

Jeg anbefaler dig virkelig at prøve det, du bliver i så godt humør af det.

Morten Kremmer er formand for Skibby Aktive for Fjordlandet

Deltag i debatten
Share.

About Author